Γλυκά & Παγωτά

Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα (+ video)

Συντάκτης  | 

γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα

Αυτό το γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι που θα λατρέψετε!

Το γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα είναι ιδανικό για κάθε εποχή του χρόνου. Με κάθε μπουκιά που θα τρώτε θα το απολαμβάνετε όλο και περισσότερο και η γεύση του θα σας ξετρελάνει!

Πως θα φτιάξετε αυτό το δροσερό γλυκό με μπισκότα…

Υλικά

Για το σώμα του γλυκού

1,5 λίτρο γάλα

150 γρ ζάχαρη

150 γρ κόρν φλάουρ

100 γρ βούτυρο (κρύο)

100-150 γρ κουβερτούρα

2 ½ πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

1 κ.γλ βανίλια (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη 

300 γρ κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (προαιρετικά)

Εάν δεν θέλετε να προσθέσετε σαντιγί μπορείτε να πασπαλίσετε απλά με τρούφα.

Banoffee: Μια εύκολη και πεντανόστημη συνταγή (+video)

 Εκτέλεση 

1) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε.

2) Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κόρν φλάουρ. Προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το γάλα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ωραίο ημίρρευστο μείγμα.

3) Ρίχνουμε το μείγμα του κόρν φλάουρ στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε.

4) Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφήνουμε να πάρει βράση ενώ ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.

5) Μόλις βράσει το μείγμα το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο  και την σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχουμε μια ωραία κρέμα.

6) Σπάμε μέσα στην κρέμα τα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά.

7) Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε ένα ταψί 32*25 εκατοστά και το καλύπτουμε με μεμβράνη. Η μεμβράνη πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια του γλυκού.

8) Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα, το τοποθετούμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει για περίπου 2 ώρες.

9) Έπειτα από δύο ώρες βγάζουμε το γλυκό μας από το ψυγείο.

10) Τέλος, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε μια ωραία σαντιγί. Την στρώνουμε επάνω από το κρύο γλυκό και πασπαλίζουμε με τρούφα.

Εναλλακτικά, εάν δεν θέλετε στο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα να προσθέσετε σαντιγί, απλά ρίξτε από πάνω μόνο τρούφες.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!