Ζυμαρικά & Ζύμες
Σολομός με λεμονάτο κριθαράκι και βασιλικό
Ο Σολομός συνδυασμένος με λεμονάτο κριθαράκι και βασιλικό είναι μια εξαιρετική και εύκολη συνταγή που μπορεί να σερβιριστεί για κυρίως γεύμα.
Από τον EXLUSIVE CHEF «Le Monde Groupe» Ηλία Σταφυλά.
Υλικά
Για 4 άτομα
• 4 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
• 200 γρ. κριθαράκι χοντρό
• ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι
• 3-4 κ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
• 1 κύβο λαχανικών
• 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις – αναμειγμένο με αλατοπίπερο
• Βούτυρο
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα 2 λίτρα νερό και τον κύβο λαχανικών να πάρουν βράση.
Κατόπιν ρίχνετε το κριθαράκι και το μαγειρεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του.
Αλευρώνετε τα φιλέτα σολομού και τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι, αλειμμένα με λίγο βούτυρο και ελαιόλαδο για 4 λεπτά από τη μια πλευρά μέχρι να πάρουν μια χρυσή κρούστα.
Γυρίζετε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά για άλλα 2 λεπτά επιπλέον.
Στραγγίζετε το κριθαράκι και του προσθέτετε 1 κ. σούπας ελαιόλαδο, έναν κύβο βούτυρο, ξύσμα και χυμό από λεμόνι καθώς και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και το σερβίρετε αμέσως.