Ζυμαρικά & Ζύμες

Noodles με κοτόπουλο και γλυκόξινη σάλτσα

Συντάκτης  | 

noodles γλυκόξινη σάλτσα

Τα noodles με γλυκόξινη σάλτσα είναι μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές της ασιατικής κουζίνας και γίνονται πανεύκολα και γρήγορα.

 

Αν δεν έχετε δοκιμάσει έως τώρα noodles με γλυκόξινη σάλτσα φτιάξτε οπωσδήποτε αυτή τη συνταγή με κοτόπουλο. Είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα καθώς περιέχει όλα τα διατροφικά στοιχεία. Πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσετε και πιστέψτε μας, θα γίνει από τις αγαπημένες σας!

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 συσκ. noodles αυγού

1 συσκ. σάλτσα γλυκόξινη

1 κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)

1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο)

1 καρότο (κομμενο σε λεπτές φέτες)

1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)

1/2 κεφάλι μπρόκολο (κομμένο σε μικρές μπουκιές)

6 φρέσκα baby καλαμπόκια

Λίγες φρέσκες φύτρες φασολιών

4 φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

Εκτέλεση

Βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ τα νουντλς αυγού και τα περιχύνουμε με βραστό νερό να τα σκεπάζει.

Με τσιμπίδα τα ανακατεύουμε να χωρίσουν μεταξύ τους και να μαλακώσουν.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.

Ζεσταίνουμε το γουόκ και προσθέτουμε το λάδι.

Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5′ ανακατεύοντας το να αλλάξει χρώμα και να ψηθεί.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τζιντζερ και το κρεμμύδι.

Σοτάρουμε για 2-3΄ να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, κομμένα σε φέτες ή σε μικρά καρέ.

Σοτάρουμε για 2΄, προσθέτουμε 1/3 φλ. νερό, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε την εστία στο μέτριο.

Βράζουμε για 2΄.

Τέλος, προσθέτουμε το μισό μπουκάλι σάλτσα, τα μαλακά νουντλς, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σιγομαγειρεύουμε για 2-3΄ επιπλέον.

 

Σερβίρουμε τα noodles με τη γλυκόξινη σάλτσα αμέσως σε 4 μπολ, όσο το φαγητό είναι ζεστό!

 

* Design Tip

Δοκιμάσαμε αυτή τη συνταγή και με χοιρινό και με μοσχαρίσιο κρέας (πρέπει να κοπούν σε πολύ λεπτές λωρίδες).

Όλες η εκδοχές ήταν πεντανόστημες, αλλά, στις εκδοχές με το χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας, προσθέσαμε και λίγο νερό. Τα αφήσαμε να βράσουν περ. 10 – 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα αρχίσαμε να προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίσαμε τη ροή της εκτέλεσης της συνταγής!

Δοκιμάσαμε και δίχως κρέας, επίσης πεντανόστημο!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!