Γλυκά & Παγωτά

Τούρτα παγωτό Bueno: Έτοιμη σε λίγα λεπτά (+video)  

Συντάκτης  | 

Αυτή η τούρτα παγωτό με γεύση bueno είναι η απόλυτη συνταγή για όλο το καλοκαίρι! Γίνετε σε μόλις 15 λεπτά και έχετε 10 μερίδες για να τις απολαύσετε ή να κεράσετε τους καλεσμένους σας!

Η τούρτα παγωτό bueno είναι μια από τις πιο αγαπημένες γεύσεις μικρών και μεγάλων. Γι’ αυτό το λόγο είναι και μια ιδανική λύση για γενέθλια ή ένα απρόσμενο τραπέζι. Θα την λατρέψετε αφού γίνεται πανεύκολα και μόνο σε λίγα λεπτά, αλλά κυρίως για την υπέροχη γεύση της!

Υλικά  

1 κονσέρβα φυτική κρέμα σαντιγί (τύπου morfat)

200 γρ ζαχαρούχο γάλα

1 κονσέρβα (400 γρ) γάλα εβαπορέ – κρύο

350 γρ πραλίνα φουντουκιού με λευκή σοκολάτα

2 μπάρες σοκολάτας τύπου bueno

1/2 συσκευασία μπισκότα πτι-μπερ

Πραλίνα σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 26 εκ. περίπου και κάνουμε μια στρώση από τα μπισκότα πτι-μπερ. Σε όποιο σημείο δεν χωράει ολόκληρο το μπισκότο, σπάτε μερικά κομμάτια και τα βάζετε στα κενά.
  2. Με ένα μαχαίρι παίρνετε λίγη από την πραλίνα και αλείφετε σε κάθε ένα μπισκότο. Δεν αλείφετε όλο το μπισκότο, ίσα-ίσα λίγο στο κέντρο και στις ενώσεις μεταξύ τους.
  3. Για να ξεκινήσουμε την κρέμα βάζουμε το κρύο εβαπορέ σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο και να κάνει πολύ απαλές κορυφές.
  4. Παίρνουμε ένα άλλο μπολ και βάζουμε μέσα την φυτική κρέμα (τύπου morfat) μαζί με το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε με το μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα.
  5. Προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα για να ομογενοποιηθεί.
  6. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα ενώ ταυτόχρονα ρίχνουμε μέσα το εβαπορέ που αφρατέψαμε στην αρχή.
  7. Αφού έχουμε χτυπήσει καλά το μείγμα με το μίξερ και έχουν ενωθεί όλα τα υλικά μεταξύ τους, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε όλο το μείγμα στην φόρμα.
  8. Κόβουμε με ένα μαχαίρι τα bueno σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε διάσπαρτα στην φόρμα. Τα καλύπτουμε λίγο με το μείγμα να μπουν και πιο μέσα.
  9. Καλύπτουμε την φόρμα με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ περίπου 6-8 ώρες να παγώσει καλά.

Εύκολη Τούρτα Παγωτό Σοκολάτα (+video)  

Για το γαρνίρισμα

  1. Αφού βγάλουμε την τούρτα από την κατάψυξη κάνουμε μερικές γραμμές με πραλίνα φουντουκιού ή λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγο τριμμένο μπισκότο ή bueno.
  2. Κόβετε σε κομμάτια και απολαμβάνετε.

Tip

  1. Πάντα να τοποθετείτε την τούρτα στην κατάψυξη καλυμμένη με μεμβράνη.

 

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!