Ζυμαρικά & Ζύμες
Κριθαράκι κοκκινιστό με κιμά
Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε το κριθαράκι κοκκινιστό με κιμά; Είναι μια εναλλακτική πρόταση φαγητού που γίνετε πολύ εύκολα και θα τη λατρέψετε!
Το κριθαράκι κοκκινιστό με κιμά ίσως είναι ένα από τα φαγητά που δεν έχετε σκεφτεί να φτιάξετε. Πιστέψτε μας όμως, είναι ένα από τα φαγητά που θα λατρέψουν όλοι, ειδικά τα παιδιά!
Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple
Είναι αλήθεια πώς όλο και περισσότερο γίνεται στις μέρες μας συζήτηση για την σπατάλη τροφίμων και πώς μπορούμε να την περιορίσουμε. Είναι εύλογο λοιπόν με βάση αυτό να έχουν προκύψει διάφορες συνταγές. Αυτές εκμεταλλεύονται όλες τις πρώτες ύλες ή τα φαγητά που τυχόν μας έχουν περισσέψει ή κοντεύουν να χαλάσουν. Με αυτά μπορεί να γίνει ένα πολύ ωραίο πάντρεμα!
Μια τέτοια συνταγή σας παρουσιάζουμε εδώ. Ο κιμάς που ίσως σας περίσσεψε από άλλη συνταγή, θα μαγειρευτεί με ντομάτα και μυρωδικά. Έπειτα θα μπει στο ίδιο σκεύος και κριθαράκι, ώστε να δέσουν μαζί τέλεια!
Είναι ένα τέλειο comfort φαγάκι που γίνεται εύκολα και μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό…
Υλικά
½ κιλό κιμάς
½ κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
200 ml χυμός ντομάτας (συμπυκνωμένος)
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
200 γρ κριθαράκι
Ελαιόλαδο
Νερό για το μαγείρεμα (όσο πάρει)
Εκτέλεση
Προετοιμάζοντας τον κιμά!
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Παίρνουμε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή μια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει ελαφρά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.
Ρίχνουμε τον κιμά και με μια ξύλινη (κατά προτίμηση) κουτάλα τον σοτάρουμε ανακατεύοντας και πιέζοντας απαλά. Θέλουμε να σπάσει σε όσο το δυνατόν πιο μικρά κομμάτια.
Τον τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την σάλτσα ντομάτας και λίγη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ελαφρά και τον αφήνουμε να πάρει βράση.
Μόλις αρχίσει να βράζει η σάλτσα προσθέτουμε νερό, περίπου ½ λίτρο (2 ποτήρια του νερού).
Αφήνουμε τον κιμά να βράσει και τον μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Εάν αρχίσει να στερεύει και δούμε ότι χρειαστεί πάλι νερό προσθέτουμε άλλο 1 ποτήρι.
* Μπορούμε να έχουμε για ευκολία ζεστό νερό σε βραστήρα, για να μην καθυστερήσει το φαγητό.
Αφού είναι σχεδόν έτοιμος ο κιμάς προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.
Συμπληρώνουμε ακόμη 2 ποτήρια νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει, μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει.
** Το κριθαράκι έχει την τάση να κολλάει εύκολα, γι΄ αυτό πρέπει να το προσέχουμε πολύ.
Εάν δούμε πως απορροφάει το νερό του προσθέτουμε κι άλλο.
Κάνουμε το φαγητό μας τόσο ρευστό ή τόσο σταθερό όσο θέλουμε…
Μόλις βράσει το κριθαράκι το φαγητό μας είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε ζεστό, συνοδεύουμε προαιρετικά με τριμμένο τυρί ή φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.