Ζυμαρικά & Ζύμες

Σουφλέ κανταΐφι με διάφορα τυριά

Συντάκτης  | 

Έχετε σκεφτεί να φτιάξετε σουφλέ με κανταΐφι; Σας φαίνεται περίεργο; Τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή!

Το σουφλέ κανταΐφι με διάφορα τυριά είναι ένα φαγητό που γίνεται εύκολα, είναι πεντανόστιμο και το λατρεύουν όλοι!

Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple

Πάντα ψάχνουμε να βρούμε εύκολες συνταγές, με υλικά που λίγο ή πολύ έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Φυσικά, κάθε συνταγή που σας προτείνουμε να εκτελέσετε θέλουμε να είναι νόστιμη και χορταστική.

Μια τέτοια συνταγή θα σας παρουσιάσουμε και εδώ, το διάσημο soufflé με τυριά και μπέικον. Μόνο που εμείς θα χρησιμοποιήσουμε αντί για ζυμαρικά ή ψωμί, κανταΐφι. Δοκιμάστε το και σας εγγυόμαστε πως το αποτέλεσμα δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο.

Υλικά

  • 1 πακέτο κανταΐφι
  • 500 ml γάλα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • 40 γρ. Βούτυρο ή μαργαρίνη (για την επάλειψη του πυρέξ)

Για την γέμιση

  • 300 γρ τυρί κίτρινο (τριμμένο) της αρεσκείας σας. Ιδανικά κάποιο που λειώνει και τσιχλώνει. Εμείς χρησιμοποιήσαμε ανάμεικτα γκούντα και μοτσαρέλα.
  • 100 γρ. φέτα ή άλλο λευκό τυρί (τριμμένο)
  • 100 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 200 γρ. μπέικον (ψιλοκομμένο)
  • 200 γρ. μπεσαμέλ
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα πυρέξ και το αλείφουμε με βούτυρο ή μαργαρίνη.

Παίρνουμε το ωμό κανταΐφι (αν είναι κατεψυγμένο έχουμε φροντίσει να έχει ξεπαγώσει καλά) και το ανοίγουμε. Το χωρίζουμε σε δύο μέρη.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα από το αλεύρι και λίγο γάλα. Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη έτσι ώστε να μην έχει σβόλους.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο γάλα και λίγο αλεύρι ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πάρει βράση και φτάσει στην επιθυμητή υφή (ιδανικά τη θέλουμε σφιχτή) αφαιρούμε την κρέμα από την φωτιά.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι (προσοχή με το αλάτι γιατί θα προσθέσουμε και τα τυριά) και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε να πάνε παντού.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα όλα τα τυριά, το μπέικον, τη μπεσαμέλ και το αυγό. Τα ανακατεύουμε καλά.

Σύνθεση

Παίρνουμε το πυρέξ και στρώνουμε στον πάτο του το μισό κανταΐφι.

Αδειάζουμε από πάνω τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα 4 αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και λίγο πιπέρι και τα ανακατεύουμε (χτυπάμε) καλά.

Περιχύνουμε με το μείγμα το κανταΐφι.

Αφήνουμε το πυρέξ σκεπασμένο για τουλάχιστον μισή ώρα εκτός ψυγείου, ώστε να δέσει το μείγμα.

Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω από το κανταΐφι.

Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνουμε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου. Ψήνουμε ανάλογα με τον φούρνο μας, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να έχουν λιώσει τα τυριά.

Καλή απόλαυση!

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!