Λαχανικά & Όσπρια

Τηγανιά μανιταριών με ξύδι βαλσάμικο, μέλι και μουστάρδα

Συντάκτης  | 

τηγανιά μανιταριών

Η τηγανιά μανιταριών με ξύδι βαλσάμικο, μέλι και μουστάρδα είναι ένα πιάτο που γίνετε πανεύκολα και θα το λατρέψετε.

Αυτή την τηγανιά μανιταριών πρέπει να την υιοθετήσετε καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και πολύ «φτωχή» σε θερμίδες.

Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple

#Κεφάλαιο μανιτάρια…

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει πιο δημοφιλές ανά τον κόσμο υλικό στην κατηγορία του.

Το γνώριζες πως στην φύση υπάρχουν χιλιάδες είδη μανιταριών; Αλλά, ασφαλή προς κατανάλωση είναι μόνο τα είκοσι πέντε!

Αυτά διαφέρουν σε σχήμα, σε μέγεθος, αλλά και ως προς τις ομάδες θρεπτικών συστατικών που περιέχουν!

Μάλιστα χρησιμοποιούνται και για θεραπευτικές ιδιότητες κυρίως στην Ανατολή και στις ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια, διατίθενται στο εμπόριο καφές, σκόνες και χάπια με εκχύλισμα μανιταριών.

Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλά σε θερμίδες. Αυτό το γεγονός τα καθιστούν ακόμα πιο καλή επιλογή για να τα συμπεριλάβουμε στην διατροφή μας!

Σε αυτή τη συνταγή σας προτείνουμε μια εύκολη αλλά πεντανόστιμη συνταγή.

Τηγανιά μανιταριών με βαλσάμικο.

Υλικά

50 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά (κομμένα σε λεπτές φέτες)

50 γρ. φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους (κομμένα σε κομμάτια)

50 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο (κομμένα σε κομμάτια)

50 γρ. φρέσκα κίτρινα πλευρώτους (κομμένα σε κομμάτια)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο

½ κρεμμύδι

½ ποτήρι λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

2 κ.σ. βαλσάμικο

1 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. μουστάρδα

Εκτέλεση

Αρχικά προετοιμάζουμε και κόβουμε τα υλικά μας.

Έπειτα, βάζουμε τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Προσθέτουμε έπειτα σταδιακά τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την σκελίδα του σκόρδου αφού πρώτα το έχουμε ψιλοκόψει και αυτό.

Νοστιμίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε τα υλικά. Μόλις βγάλουν τα υγρά τους αφήνουμε τα μανιτάρια να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά. Όταν τα μανιτάρια αρχίσουν τα βράζουν πρέπει να προσέξουμε, καθώς μπορεί να παραμαγειρευτούν…

Δοκιμάζουμε το φαγητό όταν θεωρούμε πως είναι έτοιμο και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε το βαλσάμικο, το μέλι, τη μουστάρδα και την ρίγανη και ανακατεύουμε καλά αλλά προσεκτικά.

Τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά και τοποθετούμε την τηγανιά με τα μανιτάρια σε ένα πιάτο.

Απολαμβάνουμε το φαγητό ζεστό!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!