Λαχανικά & Όσπρια

Μεξικάνικη σαλάτα με πλιγούρι και κινόα

Συντάκτης  | 

Η μεξικάνικη σαλάτα με πλιγούρι και κινόα είναι ένα πλήρες γεύμα και μπορείτε να το φτιάξετε πολύ εύκολα και γρήγορα.

Η μεξικάνικη σαλάτα με πλιγούρι και κινόα περιέχει πολλά θρεπτικά στοιχεία και είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες.

Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple

Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί με αυτό οι υψηλές θερμοκρασίες. Υπάρχει έτσι η ανάγκη να καταναλώνουμε γεύματα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και με χαμηλές θερμίδες.

Ένα τέτοιο γεύμα σας προτείνουμε παρακάτω. Τα ανάμεικτα λαχανικά σε συνδυασμό με τα κόκκινα φασόλια, «δένουν» τέλεια με το πλιγούρι και την κινόα. Με αυτή τη συνταγή θα  έχετε σε πολύ λίγο χρόνο κάτι  υγιεινό, σούπερ χορταστικό και πρωτίστως νόστιμο!

Υλικά

  • 200 γρ κατεψυγμένα λαχανικά της αρεσκείας σας.
  • 100 γρ κόκκινα φασόλια (κονσέρβα).
  • 125 γρ πλιγούρι με κινόα.
  • ½ κτγ ελαιόλαδο
  • 1 σκ σκόρδο
  • 200 γρ ντοματάκια κονκασέ
  • 100 ml νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ½ κτγ καυτερή πάπρικα ή τσίλι σε σκόνη
  • 50 ml χυμός λεμονιού ή lime.
  • 1 κτγ ψιλοκομμένο κόλιανδρο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βράζουμε τα λαχανικά

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα κατεψυγμένα λαχανικά μας. Αφήνουμε τα λαχανικά να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το πλιγούρι με τη κινόα

Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και το αλατίζουμε. Αφήνουμε το αλατισμένο νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι με τη κινόα. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά και τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη με σκεπασμένο καπάκι για 5 ακόμα λεπτά.

Ετοιμάζουμε την σάλτσα

Σε τρίτο σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο.

Αν θέλουμε να περιέχεται το σκόρδο στη σάλτσα το προσθέτουμε για σοτάρισμα ψιλοκομμένο, με προσέχουμε όμως να μη μας καεί.

Σοτάρουμε ολόκληρο το σκόρδο και μετά το αφαιρούμε. Ρίχνουμε στο αρωματισμένο λάδι τα ντοματάκια κονκασέ, το νερό, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα ή τσίλι. Ανακατεύουμε καλά και  αφήνουμε την σάλτσα να πάει βράση για 10 λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά της.

Τέλος, αναμιγνύουμε το μείγμα πλιγούρι-κινόα με τα λαχανικά και τα κόκκινα φασόλια. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την σάλτσα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε πάλι.

 

Tip

Εμάς μας αρέσει, τη σάλτσα και το λεμόνι να τα τοποθετήσουμε ως συνοδευτικά στο τραπέζι και να ρίχνει ο κάθε ένας όσο επιθυμεί!

 

Καλή όρεξη!

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!