Γλυκά & Παγωτά

Red Velvet Cookies: Εύκολα και με βελούδινη υφή (+ video)

Συντάκτης  | 

Red Velvet Cookies εύκολα και με βελούδινη υφή

Μια απίθανη συνταγή έχουμε σήμερα για εύκολα και λαχταριστά cookies red velvet!

Αυτά τα red velvet cookies είναι τραγανά απ’ έξω και βελούδινα από μέσα. Μία δοκιμή απλά θα σας πείσει!

Υλικά

150 γρ βούτυρο σε θ.δ.

50 γρ μαύρη ζάχαρη

50 γρ λευκή ζάχαρη

1 αυγό

1 κ.γλ χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας (κόκκινο)

1 κ.γλ υγρή βανίλια η μια κάψουλα βανίλιας

190 γρ αλεύρι γοχ

10 γρ κακάο άγλυκο

1-2 πρέζες αλάτι

1/2 κ.γλ σόδα

150 γρ σταγόνες λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση

Λιώνουμε το μισό βούτυρο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το λιωμένο και καυτό βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και το υπόλοιπο βούτυρο.

Προσθέτουμε τα δυο είδη ζάχαρης. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε για 2 έως 3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρεμώδη υφή.

Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να πιει το μείγμα το αυγό και να γυαλίσει.

Σταματάμε το μίξερ και κοσκινίζουμε πάνω από το μείγμα το μισό αλεύρι, το κακάο και τη σόδα. Χτυπάμε πάλι με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να χαθεί το αλεύρι.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι κοσκινίζοντας το πάνω από το μείγμα.

Ρίχνουμε μέσα και τις σταγόνες, κρατώντας περίπου 1κ.σ. στην άκρη για γαρνίρισμα στο τέλος.  Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 5 λεπτά να σφίξει λίγο.

Με το σκούπ του παγωτού ή με ένα κουτάλι, παίρνουμε ποσότητα ζύμης και την πλάθουμε σε μπάλα. Την πατάμε ελαφρά να πλατύνει λίγο και την ακουμπάμε επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και στήνουμε όλα τα μπισκότα σε κάποιο σκεύος.

Βάζουμε στην επιφάνεια κάθε μπισκότου λίγες σταγόνες λευκής σοκολάτας, πιέζοντας ελαφρά για να μείνουν επάνω στη ζύμη.

Αφού τελειώσουμε όλα τα μπισκότα, τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν τελείως.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 ºC στον αέρα.

Ψήνουμε τα μπισκότα όπως είναι παγωμένα για περίπου για 15’. Μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνειά τους, αλλά η καρδιά τους να παραμείνει μαλακή.

Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν για 10′ και να σταθεροποιηθούν στο ταψί.

Έπειτα, με προσοχή τα μεταφέρουμε επάνω στη σχάρα για να κρυώσουν τελείως.

Καλή επιτυχία!

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!