Γλυκά & Παγωτά

Παντεσπάνι: Πώς να το φτιάξετε εύκολα στο σπίτι

Συντάκτης  | 

Αυτή την συνταγή από την Αργυρώ, για εύκολο και αφράτο λευκό παντεσπάνι, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για  τούρτες, ρολά, κωκ ή όπου αλλού θέλετε!

Αυτή η συνταγή για σπιτικό παντεσπάνι είναι για 1 ή 2 τεμάχια. Είναι εύκολη και για την  προετοιμασία απαιτούνται μόνο 10 λεπτά.

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγκου 

Υλικά

6 μεγάλα αυγά χωρισμένα

200 γραμ. ζάχαρη

2 βανίλιες

125 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.

35 γραμ. κόρν φλάουρ

2 κ.γ. baking powder

2 πρέζες αλάτι

50 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί 32 εκ. (ή μοιράζουμε σε δυο ταψάκια 22 εκ.)
  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το baking powder και το αλάτι.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 της ζάχαρης, μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • Ρίχνουμε τις βανίλιες.
  • Σε ένα άλλο μπολ με μίξερ χειρός, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, μέχρι να δούμε απαλές κορυφές.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε 1 λεπτό ακόμα να γυαλίσει καλά η μαρέγκα.
  • Ρίχνουμε τη μαρέγκα στα χτυπημένα αυγά.
  • Προσθέτουμε τα στερεά κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
  • Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο.
  • Αναδιπλώνουμε με σπάτουλα και βάζουμε στο ταψί.
  • Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να σταθεί το παντεσπάνι στη φόρμα για 10 λεπτά κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα, για να κρυώσει καλά.

Βάλτε σπιτικό και αφράτο παντεσπάνι στα γλυκά σας όπως τις τούρτες, τους κορμούς και όπου αλλού το απαιτεί η συνταγή. Έτσι, θα απολαύσετε γλυκά φτιαγμένα αποκλειστικά από τα χεράκια σας.

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!