Λαχανικά & Όσπρια
Λεμονάτα μπιφτέκια λαχανικών στην κατσαρόλα (Vegan)
Τα μπιφτέκια λαχανικών είναι ακόμη μια εκπληκτική συνταγή της Αργυρώς. Εάν τα φτιάξετε μια φορά είναι σίγουρο πως θα τα εντάξετε στο τραπέζι σας, άσχετα εάν είστε vegan ή όχι.
Αυτά τα μπιφτέκια λαχανικών γίνονται πανεύκολα, είναι πεντανόστιμα, χορταστικά και υγιεινά! Είναι κατάλληλα για vegan διατροφή και για περιόδους νηστείας. Μπορείτε απλά να τα τηγανίσετε ή να τα φτιάξετε στην κατσαρόλα με σος λεμονιού, όπως μας προτείνει παρακάτω στις συνταγές της η Αργυρώ Μπαρμπαρίγκου!
Πως θα φτιάξετε τα μπιφτέκια λαχανικών
Προετοιμασία: 0:25′ • Μαγείρεμα: 0:10 • Μερίδες: 4
Υλικά
250 γραμ. φακές ή μαυρομάτικα φασόλια
1 καρότο κομμένο σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4
4 πατάτες κομμένες στα 4
4 φέτες ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1/2 κ.γλ. κάρυ
1/2 κ.γλ. κύμινο
2 κ.σ. κόρν φλάουρ
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τα μπιφτέκια λαχανικών βάζουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα καλύπτουμε με νερό. Τα βράζουμε για 25′ να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ψωμί, το κόρν φλαουρ, τον μαϊντανό, τον άνιθο, το τριμμένο καρότο, το κάρυ, το κύμινο και αλατοπίπερο. Τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια λαχανικών.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ψήνουμε τα μπιφτέκια λαχανικών, μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά και τα αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν κι από την άλλη.
Πως θα φτιάξετε πανεύκολα τα μπιφτέκια λαχανικών με σος λεμονιού στην κατσαρόλα.
Αυτή η συνταγή για τα λεμονάτα μπιφτέκια με σάλτσα μουστάρδας στην κατσαρόλα, είναι vegan και νηστίσιμη. Είναι ένα εύκολο, υγιεινό και πολύ γρήγορο φαγητό!
Tip
Για να έχετε πάντα εύκαιρα μπιφτέκια λαχανικών, μπορείτε να φτιάξετε αρκετά και να τα διατηρήσετε για λίγο καιρό στην κατάψυξη.
Προετοιμασία: 0:02′ • Μαγείρεμα: 0:10′ • Μερίδες: 4
Υλικά
8 vegan μπιφτέκια σπιτικά (ή εμπορίου)
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ μουστάρδα
το χυμό από 1 λεμόνι
λίγη φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
Για τα vegan μπιφτέκια λεμονάτα στην κατσαρόλα που είναι και νηστίσιμα, θα χρειαστούμε μια πλασοτέ κατσαρόλα ή ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα νηστίσιμα μπιφτέκια για 2΄ από κάθε πλευρά. Συμπληρώνουμε νερό να μισοσκεπαστούν τα μπιφτέκια, σκεπάζουμε τα μπιφτέκια και τα μαγειρεύουμε για 4΄από κάθε πλευρά.
Διαλύουμε τη μουστάρδα στο χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τα μπιφτέκια. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη.