Σαλάτες & Ορεκτικά

Ψητό σκόρδο (ορεκτικό)

Συντάκτης  | 

Το ψητό σκόρδο είναι ένας τρόπος να απολαύσετε το συγκεκριμένο ευεργετικό λαχανικό, δίχως να γευτείτε την έντονη, «ιδιαίτερη» γεύση του και να αποφύγετε το «αντιαισθητικό» άρωμά του.

ΥΛΙΚΑ
• Κεφάλια σκόρδου (φρέσκα ανοιξιάτικα)

• Ελαιόλαδο
• Ψωμί ή κράκερ (για το σερβίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C
• Καθαρίζετε τα σκόρδα αφαιρώντας το πρώτο στρώμα της φλούδας γύρω από τις σκελίδες. Κόψτε το πάνω μέρος του κάθε κεφαλιού για να φανούν οι σκελίδες του σκόρδου.
• Τοποθετήστε τα κεφάλια σκόρδου σε ένα ταψί και περιχύστε το καθένα ξεχωριστά με ελαιόλαδο.
• Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι σκελίδες (όταν πατάτε με το δάχτυλό σας). Βγάλτε τα σκόρδα  από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
• Για να τα φάτε, αλείψτε τα σε ψημένο ή ωμό ψωμί, φρυγανιά ή κράκερ.

Φωτογραφίες: latartinegourmande

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *