Ζυμαρικά & Ζύμες
Πένες με γεύση cheeseburger
Το αγαπημένο μας fastfood cheeseburger σε μία διαφορετική εκδοχή του.
Από τον σεφ, Γιώργο Τσούλη!
#tsoulotip: Πρέπει το γάλα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να μην σβολιάσει η μπεσαμέλ.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. πένες
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
100 γρ. τυρί cheddar, τριμμένο
60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
3 φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
250 ml γάλα, πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
300 ml ζωμό βοδινού
3 κ.γ. μουστάρδα, απαλή
1 κ.σ. worcestershire sauce
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τις πένες βράζοντας τες 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.
2.Στη συνέχεια, τοποθετούμε μία άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τον κιμά και τον σοτάρουμε.
3.Έπειτα, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τον αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά του. Μόλις είναι έτοιμος, τον αδειάζουμε σε ένα μπολ.
4.Κατόπιν, τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το λιώνουμε. Αφού λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά.
5.Ύστερα, προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, το ζωμό βοδινού και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην σβολιάσει η μπεσαμέλ.
6.Μόλις είναι έτοιμη, αποσύρουμε την μπεσαμέλ από τη φωτιά, ρίχνουμε τον κιμά, τις πένες, τη μουστάρδα, τη worcestershire sauce, το φρέσκο κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μία ξύλινα κουτάλα.
7.Tέλος, προσθέτουμε το τυρί cheddar, ανακατεύουμε εκ νέου και σερβίρουμε τις πένες ζεστές.