Ζυμαρικά & Ζύμες
Χυλοπίτες με μοσχαράκι και τυρί μετσοβόνε
Από τον Κώστα Παπατέγο |
Οι παραδοσιακές χυλοπίτες είναι ένα από τα πιο νόστιμα ζυμαρικά. Μπορούν να μαγειρευτούν με πάρα πολλούς τρόπους και να αναμειχθούν με πάρα πολλά συστατικά!
Η παρακάτω συνταγή είναι ένας πολύ νόστιμος συνδυασμός που θα απογειώσει τη γευστική σας ικανοποίηση, ελπίζω να τη λατρέψετε όπως και εγώ…
Χυλοπίτες με μοσχαράκι και τυρί μετσοβόνε
ΥΛΙΚΑ:
● 250 γρ. μοσχαράκι λαιμό, κομμένο σε κύβους
● 250 γρ. χυλοπίτες
● 3 κομμάτια λιαστή ντομάτα
● 1 φρέσκο κρεμμυδάκ,ι ψιλοκομμένο
● 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
● 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
● 200 γρ. καπνιστό τυρί μετσοβόνε, τριμμένο
● Ζωμό κοτόπουλο
● Μαϊντανό
● 1 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα με καυτό νερό ρίχνουμε τις χυλοπίτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά.
Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί.
Μόλις το ελαιόλαδο κάψει, ρίχνουμε το μοσχαράκι το οποίο έχουμε κόψει σε μικρούς κύβους και το σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα λαχανικά μας, τη λιαστή ντομάτα και σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε μία κουταλιά ζωμό κοτόπουλο, προσθέτουμε τις χυλοπίτες και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Όταν εξατμιστούν τα υγρά, ρίχνουμε το μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μετσοβόνε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και σερβίρουμε.
* Προαιρετικά γαρνίρουμε με ψημένο μπέικον και μαϊντανό!
Απολαύστε!
Η συνταγή δημιουργήθηκε με χωριάτικες χυλοπίτες από τα Παραδοσιακά Ζυμαρικά «Η ΣΑΜΑΡΙΝΑ».
Φωτογραφία: Σωκράτης Κατσάνος
Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!