Συνταγές
Γαύρος τηγανιτός με μυρωδικά
Τηγανητό ψαράκι που ξεφεύγει από τον κλασικό τρόπο προετοιμασίας… O σεφ Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει γαύρο τηγανιτό με υπέροχα μυρωδικά.
Υλικά:
• 1 κιλό γαύρος
• 150 γρ. αλεύρι
• 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
• 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
• 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
• 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
• 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
• Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε καλά τον γαύρο σε νερό. Στη συνέχεια τον στραγγίζουμε και τον αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε τα υλικά για το αλεύρωμα σε ένα μπολ και βουτάμε εκεί τα ψάρια, έτσι ώστε να παναριστούν πολύ καλά.
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα ψάρια μέχρι να χρυσαφίσουν και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Tip: Προσέχουμε τη θερμοκρασία του λαδιού και το χρόνο ψησίματος γιατί το ψάρι είναι πολύ μικρό και μπορεί να καεί αμέσως.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!