Συνταγές

9 tips για πετυχημένα γλυκά με ζελέ

Συντάκτης  | 

Γλυκό με ζελέΑγαπημένη επιλογή γλυκατζήδων και… διατροφολόγων λόγω των χαμηλών θερμίδων του, το ζελέ με την τρεμουλιαστή υφή και τη φίνα γεύση είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκά, μιας και το απολαμβάνουμε με την ίδια ευκολία σκέτο ή εμπλουτισμένο με φρέσκα φρούτα, ενώ γίνεται και βασικό συστατικό άλλων δροσερών επιδορπίων…

 


9 tips για επιτυχημένα γλυκά με ζελέ
:

1. Δε θα σταματήσουμε να το επαναλαμβάνουμε, στη ζαχαροπλαστική η μισή επιτυχία κρύβεται στις σωστές αναλογίες. Γι’ αυτό πριν ξεκινήσετε, μετρήστε και ζυγίστε όλα τα υλικά σας.

2. Ζυγίζετε και τις ζελατίνες. Ένα λάθος στην ποσότητα της ζελατίνης μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην πήξει το γλυκό σας, γι’ αυτό στις συνταγές εκτός από αριθμός φύλλων αναφέρονται πάντα και γραμμάρια.

3. Η ζελατίνη και στις δύο μορφές τις -φύλλα και σκόνη- απαιτεί μούλιασμα σε κρύο νερό, πριν τη χρησιμοποιήσετε.

4. Όταν διογκωθεί τη στύβετε ελαφρώς με τα χέρια (αν πρόκειται για φύλλα) και την προσθέτετε στο μείγμα που θέλετε να πήξει, το οποίο πρέπει να είναι αρκετά ζεστό και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν το μείγμα που θέλετε να πήξετε δεν είναι ζεστό, τότε βάζετε τις φουσκωμένες ζελατίνες με λίγο νεράκι σε ένα μπρίκι και τις ζεσταίνετε με προσοχή, ανακατεύοντας με κουτάλι μέχρι να λιώσουν και κατόπιν τις ρίχνετε στο μείγμα.

5. Αν θέλετε να προσθέσετε φρούτα στο ζελέ, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε παγωμένα φρούτα, ώστε όταν τα ρίξετε στο ζελέ να μην «κάτσουν» πάνω ή κάτω.

6. Ο ανανάς και το ακτινίδιο δεν είναι φίλοι του ζελέ! Για την ακρίβεια, δεν μπορείτε να προσθέσετε στα ζελέ φρέσκο ανανά και ακτινίδιο καθώς, περιέχουν κάποιο ένζυμο το οποίο δρα πάνω στο μόριο της ζελατίνης, τη διασπά και δεν επιτρέπει στο ζελέ να πήξει.

7. Το ζελέ για να πήξει θέλει ψυγείο, ωστόσο πρέπει να το αφήσετε να κρυώσει και να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλετε στην ψύξη.

8. Αν θέλετε να φτιάξετε γλυκά με στρώσεις κρέμας και ζελέ, όπως μπαβαρουάζ ή πανακότα, βάζετε την κάθε στρώση ξεχωριστά, περιμένετε να παγώσει καλά και έπειτα συνεχίζετε με την επόμενη στρώση, η οποία θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι ζεστή διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να λιώσει η προηγούμενη και να καταστραφεί το γλυκό σας.

9. Τα γλυκά που περιέχουν ζελατίνη αποθηκεύονται πάντα σκεπασμένα με μεμβράνη στο ψυγείο ή σε μπολ με καπάκι, ώστε να μη χάσουν την υγρασία τους και να μην πάρουν οσμές από τα άλλα τρόφιμα.

Πηγή: OliveMagazine.gr

 

 

 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *