Συνταγές

Παγωτό καρπούζι (χωρίς παγωτομηχανή)

Συντάκτης  | 

Παγωτό καρπούζιΤο καρπούζι είναι πεντανόστιμο και μας κάνει καλό!
Περιέχει κάλιο, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες,  βιταμίνες Α και C, μαγνήσιο, σίδηρο και ασβέστιο. Είναι φυσικό διουρητικό και έτσι καθαρίζει τον οργανισμό μας από τις τοξίνες. Αποτελείται κατά 6% από ζάχαρη και 90% νερό!

Εάν θέλετε λοιπόν ένα εύκολο, γρήγορο και vegan παγωτό, η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική!

Υλικά:
1 συσκευασία γάλα καρύδας
5 αποξηραμένους χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
⅛ κουταλάκι του γλυκού βανίλια (από στικ) ή 1 κάψουλα βανίλια σκόνη
1 ½ κούπες καρπούζι, κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση:
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ ή τετράγωνη φόρμα γλυκού. Βάλτε το στην κατάψυξη για 3 ώρες ή έως ότου παγώσει.

Βγάλτε το, σπάστε το σε κομμάτια και ξαναρίξτε το στο μπλέντερ. Χτυπήστε το μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα.

Ρίξτε το σε τάπερ ή μπολ και τοποθετήστε το ξανά για 30 λεπτά στην κατάψυξη.

Παγωτό καρπούζι 1

Απολαύστε το!

TIPS:
1. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα καρύδας με σαντιγί ή απλό γάλα.
2. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το καρπούζι με ροδάκινα, βερίκοκα, μούρα, διάφορα κατεψυγμένα ή φρέσκα φρούτα (όπως blueberries, φράουλες, μούρα κ.λπ.). Επίσης και με καφέ.  

 

 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *