Συνταγές
Αχνιστές καραβίδες
Υλικά
• 3 καραβίδες
• ½ ποτήρι λευκό κρασί
• 1 σκελίδα σκόρδο
• ½ φρέσκο κρεμμυδάκι
• 2-3 κλαδάκια άνηθο
• Λίγο αλάτι
• Μαύρο πιπέρι
• Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί και προσθέτουμε για 5-7 δευτερόλεπτα το σκόρδο. Το αφαιρούμε και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις καραβίδες για 1-2 λεπτά.
Τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο. Στο ζωμό με το κρασί προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το άνηθο, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και στη συνέχεια περιχύνουμε τις καραβίδες.