Κρέας
BBQ: Μαριναρισμένες χοιρινές μπριζόλες στα κάρβουνα και πατατοσαλάτα με αβοκάντο
Το ψητό είναι ψητό και ιδιαίτερα οι χοιρινές μπριζόλες στα κάρβουνα είναι κάτι που απολαμβάνουν όλοι οι λάτρεις του κρέατος. Με ή χωρίς μεγάλη παρέα, αρκεί ο ψήστης να είναι μερακλής!
Έτσι, για κάθε περίσταση και με κάθε ευκαιρία αρκεί η όρεξη και η καλή διάθεση. Ένα νόστιμο και καλό ψητό, το απολαμβάνουμε πάντα!
Ιδιαίτερα όταν οι μέρες είναι καλές, ένα barbeque με την οικογένεια στο μπαλκόνι ή την αυλή είναι πάντα ευπρόσδεκτο!
Σας προτείνουμε λοιπόν μια νοστιμότατη συνταγή για μαριναρισμένες χοιρινές μπριζόλες στα κάρβουνα και πατατοσαλάτα με αβοκάντο που αξίζει να δοκιμάσετε!
Για τις μαριναρισμένες χοιρινές μπριζόλες
Υλικά
Για τις μπριζόλες
• 6 χοιρινές μπριζόλες (περίπου 1300 γρ.) – Ομοιόμορφα κομμένες
Για τη μαρινάδα
• 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
• 1/2 λεμόνι, το χυμό
• 1 κ.σ. μέλι
• 1 σκ.σκόρδο, λυωμένη
• 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 1 κ.γ. κοφτό, μπούκοβο
• Αλάτι
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα υλικά της μαρινάδας, ώστε να αναμειχθούν. Βυθίζουμε μία-μία τις μπριζόλες, να τυλιχθούν καλά με τη μαρινάδα. Τις μεταφέρουμε σε ένα πλατύ σκεύος με σκέπασμα, σε δύο σειρές και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο, γυρίζοντάς τις 1-2 φορές. Τις βγάζουμε από το ψυγείο 45′ πριν το ψήσιμο.
Τις ψήνουμε στα κάρβουνα, σε μέτρια φωτιά, περίπου 5′-6′ από κάθε πλευρά (ανάλογα και με το πάχος τους), αλείφοντας μια-δυο φορές με τη μαρινάδα.
Για την πατατοσαλάτα με αβοκάντο
Υλικά
Για τη σαλάτα
• 3 πατάτες βρασμένες
• 2 ντομάτες
• 1 μεγάλο αβοκάντο
• 2 κόκκινες γλυκές πιπεριές
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 3-4 κλωνάρια φρέσκο κόλιαντρο
Για το ντρέσινγκ
• 1/3 φλιτζ. τσαγιού ε.π. ελαιόλαδο
• 1/2 λεμόνι
• 1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
• 3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα, ανακατεύουμε τα υλικά του ντρέσινγκ μαζί με την καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (χωρίς τους σπόρους), χτυπώντας τα καλά.
Σε μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε τις πατάτες σε χοντρούς κύβους, τις ντομάτες σε φέτες χωρίς τα σπόρια, τις πιπεριές σε λωρίδες, το κρεμμύδι σε φέτες, το αβοκάντο σε κύβους και ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Tips
Ο τρόπος σερβιρίσματος είναι στην φαντασία σας! Μπορείτε να σερβίρετε κόβοντας τα λαχανικά και με διαφορετικό τρόπο!
Μπορείτε επιπλέον, στο πιάτο σερβιρίσματος να προσθέσετε επιπλέον αγγουράκι και φύλα μαρουλιού, ώστε να γίνει πιο πλούσιο και χορταστικό.
Η ιδιαίτερη γεύση του φρέσκου κόλιανδρου κάνει όλη τη διαφορά σ’ αυτή τη σαλάτα. Αν δεν βρείτε αντικαταστήστε τον με φρέσκο μαϊντανό και λίγο δυόσμο. Θα έχει όμως άλλο γευστικό αποτέλεσμα…