Σπίτι

7 πολύ απλά μυστικά για τη φροντίδα του σπιτιού

Συντάκτης  | 

απλά μυστικά για την φροντίδα του σπιτιού

Υπάρχουν κάποια απλά μυστικά για την φροντίδα του σπιτιού σας, εάν το συμμάζεμα του σας φαίνεται “βουνό”.

Με αυτά τα 7 απλά μυστικά για την φροντίδα του σπιτιού, μπορείτε να απλοποιήσετε τη διαδικασία και οι δουλειές δε θα συσσωρεύονται.

Πολλές φορές παραμελούμε το καθημερινό συμμάζεμα στο σπίτι και οι δουλειές συσσωρεύονται και βαριόμαστε να τις κάνουμε. Θέλουμε όμως πάντα να είναι το σπίτι μας τακτοποιημένο και όμορφο, όχι μόνο όταν έχουμε επισκέπτες. Ένα ωραίο, καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι κάνει καλό και στη δική μας ψυχική ηρεμία.

Δείτε κάποια τρικ για να είναι το σπίτι σας πάντα περιποιημένο με εύκολο τρόπο. Εάν έχετε και παιδιά, κάντε τα να σας βοηθήσουν σε μορφή παιχνιδιού!

1. Μην αφήνετε το κρεβάτι άστρωτο

Όσο και να βιάζεστε το πρωί, φροντίστε να στρώσετε το κρεβάτι σας. Είναι 1 λεπτό από τον χρόνο σας. Έτσι, θα φαίνεται καθαρό και τακτοποιημένο το δωμάτιό, ακόμη και αν στην ουσία δεν είναι.

2. Καθαρίστε όσο μαγειρεύετε

Όταν είστε στη κουζίνα μην αφήνετε τα “βρώμικα” να μαζεύονται. Μόλις τελειώσετε με την προετοιμασία του φαγητού και το αφήσετε να γίνει καθαρίστε και τακτοποιήστε όλα τα χρησιμοποιημένα σκεύη.

Γιατί να βάζετε πάντα στη θέση τους, καθαρά, τα σκεύη που χρησιμοποιείσατε;

1) Δεν θα πελαγώσετε όταν τα δείτε όλα στοίβα μπροστά σας στο τέλος.

2) Θα γλιτώσετε σίγουρα χρόνο από τη ζωή σας, καθώς ούτως ή άλλος υπάρχει χρόνος αναμονής για το μαγείρεμα. Αξιοποιήστε τον!

3. Κάθε πράγμα στη θέση του

Την παραπάνω λογική, καλό είναι να την επεκτείνετε σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Μόλις ανακατεύεται κάτι να το τακτοποιείται άμεσα. Η ακαταστασία μόνο σε βρωμιά μπορεί να παραπέμψει!

4. Έξω τα παπούτσια

Τα παπούτσια δεν μπαίνουν μέσα στο σπίτι. Τέλος!

Δεν υπάρχει πιο μεγάλη εστία βρομιάς από τις σόλες των παπουτσιών. Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται, ετοιμάστε στην είσοδο έναν ειδικό χώρο για να αφήνετε τα παπούτσια σας.

Εκεί θα έχετε τα καθημερινά χρησιμοποιούμενα, αλλά και αρκετά ζευγάρια παντοφλίτσες ή και καλτσάκια. Έτσι μπορείτε να βγάζετε τα παπούτσια σας κατευθείαν μόλις μπαίνετε στο σπίτι.

Και για τους καλεσμένους σας ακόμη. Γιατί όχι; Μπορείτε να έχετε κάποια ζευγάρια υφασμάτινες παντόφλες που πλένονται για αυτούς. Μάθετε επίσης και στα παιδιά αυτή τη συνήθεια, από μικρά. Μόνο καλό θα τους κάνει.

5. Η δύναμη της σκούπας

Στο τέλος της μέρας, και όταν έχετε τελειώσει όλες τις δουλειές σας, πάρτε δύο λεπτά και περάστε μια σκούπα στην κουζίνα, αν όχι σε όλο το σπίτι.

Ακόμη και χωρίς σφουγγάρισμα η εικόνα του δωματίου θα είναι πολύ καλύτερη. Με αυτόν το τρόπο, ψίχουλα και άλλες βρωμιές του χώρου δεν θα “ταξιδέψουν” σε όλο το σπίτι.

φροντίδα του σπιτιού

Extra tips

6. Προφυλάξτε το πάτωμα, τα χαλιά και τα έπιπλα

Βάλτε στα πόδια καρεκλών και τραπεζιών τα ειδικά τσοχάκια. Αλλά και κάτω από βάζα και διάφορα άλλα διακοσμητικά. Όλα αυτά τα στοιχεία μπορεί να γρατσουνίσουν το πάτωμα και τα έπιπλά σας και θα φαίνονται παλιά και ταλαιποριμένα.

7. Πως να επαναφέρετε τις λακούβες στα χαλιά

Αν παρ’ όλη την προσπάθεια που κάνετε δείτε στα χαλιά σας βαθουλώματα από ένα βαρύ τραπέζι ή μια καρέκλα που δεν έχει κινηθεί καιρό, μη σκάτε.

Πάρτε ένα παγάκι (ναι, ναι, καλά διαβάζετε παγάκι) και βάλτε το στο σημείο που είναι το βαθούλωμα. Αφήστε το για λίγα λεπτά.

Το υλικό θα ρουφήξει το νερό του όπως πρέπει και θα επανέλθει πάλι στο ύψος του. Κάντε μετά και ένα πέρασμα με μια ηλεκτρική σκούπα ή ένα πανάκι, για να μαζέψει τα νερά, και έτοιμο!

απλά μυστικά για την φροντίδα του σπιτιού

Με πληροφορίες από womenonly.gr

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!