Διακόσμηση & Σπίτι

6 τρόποι για να δώσετε φως σε ένα σκοτεινό μπάνιο

Συντάκτης  | 

φως σκοτεινό μπάνιο

Πολλές φορές χρειάζεται να δώσουμε φως σε ένα σκοτεινό μπάνιο. Τα μικρά βοηθητικά μπάνια ή κάποια μπάνια που είχαν τοποθετηθεί στο εσωτερικό μέρος μιας πολυκατοικίας ή ενός σπιτιού, πολύ συχνά δεν διαθέτουν παράθυρα.

Για να δώσουμε όμως φως σε ένα σκοτεινό μπάνιο, μεταξύ άλλων υπάρχουν και κάποιες έξυπνες ιδέες και λύσεις που μπορούν να του χαρίσουν το φως που του λείπει από το παράθυρο!

Τα μπάνια χωρίς παράθυρο τις περισσότερες φορές είναι σκοτεινά, βαρετά και σε καμία περίπτωση δεν κάνουν χαρούμενο τον ένοικο. Ευτυχώς υπάρχουν πολλές ιδέες και λύσεις για να δώσετε ενδιαφέρον σε ένα σκοτεινό μπάνιο χωρίς παράθυρο.

φως σκοτεινό μπάνιο

Οι 6 τρόποι που ακολουθούν θα φωτίσουν με σιγουριά το μπάνιο και τις ζωές των χρηστών του. Κάποιοι από τους τρόπους δρουν επιδιορθωτικά, ενώ άλλοι έχουν ως σκοπό την απόσπαση της προσοχής σας από τα μειονεκτήματα του δωματίου. Σε κάθε περίπτωση η ψυχολογία σας θα ανέβει κατακόρυφα.

Τοποθετήστε φυτά που αγαπούν την σκιά και την υγρασία

φως σκοτεινό μπάνιο

Ποιος δεν αγαπά τα φυτά στο μπάνιο; Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί που μεταμορφώνουν έναν χώρο άμεσα, μονάχα με την παρουσία τους. Επίσης έχουν την ιδιότητα να ρυθμίζουν την υγρασία, ή οποία συνήθως είναι άφθονη σε μπάνιο χωρίς παράθυρο…

Προτιμήστε αερόφυτα που μεταφέρονται εύκολα και δεν έχουν πολλές απαιτήσεις (ενίοτε έχουν μικρή διάρκεια ζωής) ή ακόμα καλύτερα κάποια τροπικά φυτά εσωτερικού χώρου τα οποία είναι μαθημένα να επιβιώνουν στην σκιά πανύψηλων δέντρων και έτσι δεν χρειάζονται φυσικό φως. Τα βρύα, η σανσιβέρια, ζάμια, φυλλόδενδρο, ο Σουηδικός Κισσός, η Βασιλική Μπιγκόνια και κάποια είδη Φτέρης (Maidenhair και Silver Lace) αποτελούν τους πρωταθλητές της νύχτας. Μια εναλλακτική είναι να βάζετε φρέσκα λουλούδια σε βάζο στο μπάνιο σας.

Κεριά και λάμπες


Αν η μόνη πηγή φωτός είναι ο φωτισμός οροφής, τότε έχετε πρόβλημα. Αν υπάρχουν διαθέσιμες πρίζες, μπορείτε να τοποθετήσετε εύκολα ένα ντουί και να χρησιμοποιήσετε στήριγμα ραφιού για βάση. Εναλλακτικά προτιμήστε να έχετε διασκορπισμένα λίγα κεριά για καλύτερα αποτελέσματα. Γενικά σε σκοτεινούς χώρους προτιμήστε λευκές αποχρώσεις φωτισμού.

Τοποθετείστε κάτι απροσδόκητο


Ενσωματώνοντας ένα απροσδόκητο έπιπλο στο μπάνιο σας, ειδικά στην περίπτωση που ο νιπτήρας και το έπιπλο του είναι τα απολύτως basic. Θα δώσετε προσωπικότητα στον χώρο και θα σταματήσει να φαίνεται όσο βαρετό έδειχνε. Επίσης, σκαμπό, καρεκλάκια, μπαούλα και σκάλες διακόσμησης αποτελούν κάποιες επιπλέον ιδέες για να εμπνευστείτε.

Βάψτε ή επενδύστε με πλακάκια σε ένα ανοιχτό χρώμα

φως σκοτεινό μπάνιο
Αν έχετε την δυνατότητα (ή σε συνεννόηση με τον σπιτονοικοκύρη σας εφόσον νοικιάζετε), βάψτε το δωμάτιο σε ένα λαμπερό και ανοιχτό χρώμα ή τοποθετήστε πλακάκια. Όλο το δωμάτιο! Τα γυαλιστερά πλακάκια με την σειρά τους θα έχουν την ίδια επίδραση στον χώρο, θα του δώσουν φως και θα φαίνεται μεγαλύτερος.

Αντανάκλαση και καθρέφτες

φως σκοτεινό μπάνιο
Όπως με τα γυαλιστερά πλακάκια, έτσι και οι καθρέφτες διαχέουν το φως και δίνουν την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου. Καθώς λογικά έχετε ήδη καθρέφτη, μην τοποθετήσετε τον άλλο απέναντι από τον υπάρχων, αλλά κάπου στο πλάι. Μεταλλικά (σε ροζ χρυσό, γυαλιστερό χαλκό ή γυαλιστερά χρυσά αντικείμενα) και άλλα γυαλιστερά αξεσουάρ έχουν παρόμοια επίδραση στον χώρο.

Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε απολαύστε το!

φως σκοτεινό μπάνιο
Όπως προϊδεάζει ο τίτλος, σκοπός μας εδώ αν έχουμε δοκιμάσει όλα τα άλλα, είναι να κρύψουμε τα μειονεκτήματα και να αποσπάσουμε την προσοχή. Επιλέξτε μια φωτεινή ταπετσαρία με μοτίβο ή ενδιαφέρουσες κουρτίνες μπάνιου και επένδυσε στο μοτίβο. Αυτό θα βελτιώσει τον χώρο και θα δώσει νέο ενδιαφέρον!

Προσθέστε τέχνη!

φως σκοτεινό μπάνιο

Προσθέτοντας έναν πίνακαανεβάζετε το επίπεδο του μπάνιου χωρίς παράθυρο, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον πάνω του και αποσπώντας την προσοχή από το μικρό μέγεθος του μπάνιου!

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!