Σπίτι

5 tips και tricks για τη φροντίδα του σπιτιού που θα σας λύσουν τα χέρια

Συντάκτης  | 

Tips φροντίδα σπιτιού

Υπάρχουν κάποια tips και tricks για τη φροντίδα του σπιτιού, με απλά υλικά, που καθημερινά «προβλήματα» τα κάνουν παιχνιδάκι. Σε αυτό το άρθρο θα δείτε μερικά «κόλπα» που θα σας λύσουν τα χέρια!

Πάντα χρειαζόμαστε έξυπνα tips και tricks για τη φροντίδα του σπιτιού που μας βοηθούν στην καθημερινότητα. Δείτε πως χρησιμοποιώντας απλά και καθημερινά υλικά μπορείτε να καθαρίσετε ή να διορθώσετε κάποια «προβλήματα» στο σπίτι!

Καθαρίστε το φίλτρο του απορροφητήρα με σόδα

Το φίλτρο του απορροφητήρα στην κουζίνα είναι μπελάς για όλους. Τα κολλημένα λίπη είναι δύσκολο να απομακρυνθούν από το πλέγμα του. Τι μπορείτε να κάνετε για να τον καθαρίσετε εύκολα;

Θα χρειαστείτε: μαγειρική σόδα, μερικές σταγόνες καθαριστικό πιάτων, καυτό νερό και ένα κλασικό βουρτσάκι πιάτων.

Πώς θα το καθαρίσετε: γεμίστε το νεροχύτη ή ένα μεγάλο σκεύος ή μια λεκάνη με καυτό νερό. Εάν είναι μεγάλο το φίλτρο μπορείτε να το τοποθετήσετε στην μπανιέρα και να ρίξετε καυτό νερό.

Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 2-3 σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων. Τοποθετήστε μέσα τα φίλτρα του απορροφητήρα ώστε να καλυφθούν εντελώς από το νερό. Τρίψτε ελαφρά το πλέγμα με το βουρτσάκι και αφήστε για 12 ώρες ή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εάν θέλετε γρηγορότερα αποτελέσματα, μπορείτε να τοποθετήσετε τα φίλτρα απευθείας μέσα σε μια κατσαρόλα. Ρίχνετε το νερό και τη σόδα και τα βάζετε στο μάτι να βράσουν. Μετά από 5 λεπτά βρασμού αναποδογυρίσετε τα φίλτρα για να βράσουν και από την άλλη μεριά. Προσθέτετε επιπλέον  νερό εάν χρειαστεί. Τα αφήνετε να βράσουν άλλα 5 λεπτά και από αυτή τη μεριά. Βγάζετε τα φίλτρα προσεκτικά (για να μην καείτε) και τα σαπουνίζετε (ζεστά) καλά με απορρυπαντικό πιάτων.

Και στις δύο περιπτώσεις ξεπλένεται στο τέλος με άφθονο κρύο νερό καλά και αφήνετε τα φίλτρα να  στεγνώσουν πολύ καλά. Έπειτα, δίχως υγρασία, τα επανατοποθετήσετε στον απορροφητήρα.

Κάντε το σπίτι να μυρίζει υπέροχα με έλαια ή μαλακτικό

Εάν θέλετε το σπίτι να μυρίζει όμορφα ακόμα κι όταν δεν έχετε κάνει γενική καθαριότητα, υπάρχουν δύο τρόποι…

1) Βάλτε στο φίλτρο του κλιματιστικού και της ηλεκτρικής σκούπας μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας. Ανάλογα με την εποχή, ιδανικά είναι βανίλια, λεβάντα, τριαντάφυλλο, λεμόνι ή εσπεριδοειδή και musk. Τα αφήνετε τουλάχιστον 1 ώρα να τραβήξουν τα φίλτρα. Έπειτα μπορείτε να  βάλετε σε λειτουργία το κλιματιστικό και τη σκούπα. Μόλις αρχίσουν να λειτουργούν το υπέροχο άρωμα κάθε ελαίου θα κατακλύσει το σπίτι.

2) Ένας άλλος τρόπος είναι οι αρωματισμένες κουρτίνες. Μια φορά την εβδομάδα ψεκάστε τις κουρτίνες με μαλακτικό ρούχων, body mist ή αρωματικό χώρου με το άρωμα που προτιμάτε.

Για να αρωματίσετε το σπίτι με μαλακτικό: πάρτε ένα καθαρό μπουκάλι με εξάρτημα ψεκασμού και ρίξτε ένα ποτηράκι μαλακτικό και ένα νερό. Ανακινήστε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν και ψεκάστε κουρτίνες, καναπέδες και πολυθρόνες.

Γλιτώστε χρόνο κατά το σιδέρωμα με αλουμινόχαρτο

Όταν σιδερώνετε αυξήστε τη θερμότητα του σίδερου με μια απλή κίνηση και σιδερώστε ευκολότερα  και ταυτόχρονα από τις δύο πλευρές…

Πως; Τοποθετήστε αλουμινόχαρτο κάτω από το υφασμάτινο κάλυμμα της σιδερώστρας. Αυτή η κίνηση αυξάνει τη θερμοκρασία και μπορεί να μειώσει τον χρόνο σιδερώματος κατά το ήμισυ. Το αλουμίνιο αντανακλά και μεγιστοποιεί τη θερμότητα του ηλεκτρικού σίδερου. Έτσι, τα ρούχα  σιδερώνονται πιο εύκολα και ταυτόχρονα από την πάνω και την κάτω πλευρά!

Σταματήστε το τρίξιμο σε ξύλινα δάπεδα με πούδρα  

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από ένα δάπεδο που τρίζει και είναι αρκετά τα σπίτια που έχουν παρκέ ή ξύλινα δάπεδα. Ένα από τα tips για τη φροντίδα του σπιτιού αφορά και αυτό…

Σε αυτή τη περίπτωση, στο σημείο που έχετε εστιάσει πως τρίζει ρίξτε λίγο ταλκ ανάμεσα στις σανίδες. Με ένα πανί απλώστε και τρίψτε απαλά τις ενώσεις του παρκέ, ώστε η πούδρα να εισχωρήσει στις ρωγμές. Σκουπίστε την επιφάνεια με ένα νωπό πανί και ο ήχος θα σταματήσει. Εάν χρειαστεί επαναλάβετε μετά από λίγο καιρό…

Καθαρίστε μπογιές και σοβάδες από τα πλακάκια με αναψυκτικό

Κάντε τα πλακάκια σας να λάμπουν με αναψυκτικό τύπου κόλα.

Λούστε το σημείο που θέλετε και αφήστε το αναψυκτικό να δράσει για λίγα λεπτά. Έπειτα  αφαιρέστε εύκολα από τα πλακάκια μπογιά, σοβά ή ρύπους χρησιμοποιώντας απλά ένα βαμβακερό πανί ή σφουγγάρι.

Αυτό το «κόλπο» είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ειδικά μετά από βάψιμο ή οποιαδήποτε ανακαίνιση ενός χώρου του σπιτιού. Σε αυτές τις περιπτώσεις όσο σχολαστικοί αν είμαστε, πάντα κάπου έχουμε  λερώσει με μπογιά.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!