Ιστορία

200 χρόνια Ελληνική κουζίνα! Αναδρομή από το 1821 έως το 2021 (+ video)

Συντάκτης  | 

Ένα ντοκιμαντέρ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για την Ελληνική κουζίνα, γεμάτο αρώματα, μνήμες και 200 χρόνια πλούσια γαστρονομική ιστορία.

Καθώς το 2021 είναι μία χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα, μια αναδρομή για τα 200 χρόνια Ελληνική κουζίνα είναι τώρα πιο κατάλληλη από ποτέ!

Η πολυαγαπημένη διάσημη chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου εξερευνεί τις απέραντες πτυχές της ελληνικής μαγειρικής κουλτούρας. Μέσα από ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ, γεμάτο με αρώματα και μνήμες, μας παρουσιάζει την πλούσια γαστρονομική ιστορία του τόπου μας.

Αρχής γενομένης από το 1821, η chef μαζί με την ομάδα του argiro.gr και με την συνεισφορά εξαίρετων προσώπων της ελληνικής διατροφής και φορέων, αποτυπώνει το ταξίδι της ελληνικής γαστρονομίας στο χρόνο.

Μας παρουσιάζει τις γαστρονομικές συνήθειες της Ελλάδας τα τελευταία 200 χρόνια, ξεκινώντας από την Ελληνική Επανάσταση έως και σήμερα.

Ως πρέσβειρα της κουζίνας του Αιγαίου, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Μαζί της ανακαλύπτουμε τι έτρωγαν οι Έλληνες από την περίοδο της Επανάστασης μέχρι και το 2021.

Πώς έχει επηρεαστεί η ελληνική διατροφή από άλλες κουλτούρες και σε τι σημείο βρίσκεται σήμερα.

Ανακαλύψτε τη νεότερη ιστορία της ελληνικής κουζίνας μέσα από ένα σύντομο, εξαιρετικό, γαστρονομικό ταξίδι στο χρόνο!

1821 – 2021 : 200 χρόνια Ελληνική Κουζίνα

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!