Σαλάτες & Ορεκτικά
Ψητό σκόρδο (ορεκτικό)
Το ψητό σκόρδο είναι ένας τρόπος να απολαύσετε το συγκεκριμένο ευεργετικό λαχανικό, δίχως να γευτείτε την έντονη, «ιδιαίτερη» γεύση του και να αποφύγετε το «αντιαισθητικό» άρωμά του.
ΥΛΙΚΑ
• Κεφάλια σκόρδου (φρέσκα ανοιξιάτικα)
• Ελαιόλαδο
• Ψωμί ή κράκερ (για το σερβίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° C
• Καθαρίζετε τα σκόρδα αφαιρώντας το πρώτο στρώμα της φλούδας γύρω από τις σκελίδες. Κόψτε το πάνω μέρος του κάθε κεφαλιού για να φανούν οι σκελίδες του σκόρδου.
• Τοποθετήστε τα κεφάλια σκόρδου σε ένα ταψί και περιχύστε το καθένα ξεχωριστά με ελαιόλαδο.
• Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι σκελίδες (όταν πατάτε με το δάχτυλό σας). Βγάλτε τα σκόρδα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
• Για να τα φάτε, αλείψτε τα σε ψημένο ή ωμό ψωμί, φρυγανιά ή κράκερ.
Φωτογραφίες: latartinegourmande