DIY

Φτιάξτε γρήγορα και πολύ εύκολα χειροποίητα κουνελάκια (δίχως ράψιμο)

Συντάκτης  | 

χειροποίητα κουνελάκια

Τα χειροποίητα κουνελάκια (ή άλλα ζωάκια και χαρακτήρες) από κάλτσες, δίχως ράψιμο, μπορείτε να τα φτιάξετε γρήγορα και πολύ εύκολα με υλικά που έχετε στο σπίτι! Σας δείχνουμε παρακάτω βήμα βήμα πως θα τα καταφέρετε! 

Τα χειροποίητα ζωάκια μπορείτε να φτιάξετε για να τα χαρίσετε, να διακοσμήσετε ένα παιδικό δωμάτιο ή για να παίζουν τα παιδιά σας. Παρασκευάζονται τόσο εύκολα που μπορείτε να τα φτιάξετε μαζί με τα παιδιά,  περνώντας πολύ ευχάριστα τον χρόνο σας μαζί τους.

Πολλοί μεγάλοι και ιδιαίτερα τα παιδιά τρελαίνονται για κατασκευές και τα λούτρινα ζωάκια όπως τα χειροποίητα κουνελάκια είναι μια πολύ καλή πρόταση για να περάσετε την ώρα σας πολύ ευχάριστα!

Ιδιαίτερα όταν δεν χρειάζεται να ράψετε και μπορείτε να τα φτιάξετε στο σπίτι μόνο με λίγα υλικά και κόλλα!

Όσοι δεν είστε συνηθισμένοι, μην αγχώνεστε να χρησιμοποιήσετε πιστόλι θερμόκολλας, είναι πολύ εύκολο στη χρήση και από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για γρήγορες κατασκευές. Κολλάει οτιδήποτε και στεγνώνει μέσα σε ένα λεπτό, έτσι τα αποτελέσματα είναι πάντα άμεσα.

Απλά χρειάζεται λίγη προσοχή την ώρα που κολλάτε τα υλικά ώστε να μην κάψετε τα δάχτυλά σας.

Δεν είναι απαραίτητο να πάρετε μεγάλο επαγγελματικό πιστόλι θερμόκολλας που καίνε πάρα πολύ. Ακριβώς την ίδια δουλειά κάνει και ένα μικρό, που έχει χαμηλότερη θερμοκρασία και μπορεί να το χρησιμοποιήσει  ακόμη και ένα παιδί (όταν είναι προσεκτικό και υπεύθυνο!).

* Όμως, εάν παρόλα αυτά φοβάστε να χρησιμοποιήσετε πιστόλι θερμόκολλας και με μια κόλα παντοκολλητή μπορείτε άνετα να κάνετε τη δουλειά σας. Σε αυτή την περίπτωση όμως, ίσως χρειαστεί να περάσετε και μερικές βελονιές για σίγουρη στερέωση των πρόσθετων υλικών. Για την ασφάλεια κυρίως μικρότερων παιδιών, εάν θέλετε να δώσετε τα λούτρινα για να παίξουν.

χειροποίητα κουνελάκια

Πώς θα φτιάξετε τα κουνελάκια από κάλτσες

Αυτά τα χειροποίητα κουνελάκια γίνονται πανεύκολα, άσχετα από το επίπεδο που έχει κάποιος στις κατασκευές. Όλοι μπορούν να τα φτιάξουν. Είναι πολύ χαριτωμένα και αλλάζοντας μόνο χρώματα μπορείτε να κάνετε «κοριτσάκια ή αγοράκια»!

Μπορείτε να τα φτιάξετε σε λιγότερο από 20 λεπτά!

Υλικά που χρειάζεστε   

  • 1 Κάλτσα
  • Γέμιση μαξιλαριών ή ρύζι (Εμείς χρησιμοποιήσαμε την γέμιση από ένα παλιό μαξιλάρι. Η γέμιση με ρύζι προτείνετε για μικρού μεγέθους κάλτσες ή κάλτσες με σταθερή και σφιχτή σχετικά πλέξη. Στην αραιή πλέξη το ρύζι είναι πολύ πιθανό να φεύγει.)
  • Λευκή τσόχα
  • Στρογγυλά ματάκια
  • Λευκό Πομ Πομ ή Βαμβάκι μπουκίτσα ή Βαμβάκι πλασμένο σε μπαλάκι
  • Λαστιχάκια κομμωτικής (ή πολύ μικρά κανονικά)
  • Ρόζ χαντρούλα
  • Λευκό νήμα (χοντρό)
  • Κορδέλα
  • Πιστόλι και στικ θερμόκολλας ή κόλα παντοκολλητή

Παρακάτω έχουν χρησιμοποιηθεί γυναικείες κάλτσες νούμερο 39-40 (χνουδωτές και άνετες). Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι τύπο κάλτσας θέλετε, ακόμη και παιδικές. Απλά θα μπορέσετε να φτιάξετε μικρότερα ζωάκια και σε αυτή την περίπτωση πρέπει για τη γέμιση να χρησιμοποιήσετε ρύζι!

Πως θα το φτιάξετε

Γεμίστε πολύ καλά με την γέμιση το κάτω μέρος της κάλτσας. Με τρόπο ώστε να δείχνει και όμορφο. Γεμίστε το ανάλογα με το πάχος που θέλετε. Αυτό είναι το σώμα του κουνελιού.

χειροποίητα κουνελάκια

Πάρτε ένα λαστιχάκι για να σταθεροποιήσετε τη γέμιση του σώματος. Εάν χρησιμοποιήσετε χνουδωτές κάλτσες, το χρώμα του δεν παίζει ρόλο καθώς θα κρυφτεί. Εάν όμως οι πλέξη της κάλτσας είναι πιο σταθερή  ένα διάφανο ή στο χρώμα της κάλτσας λαστιχάκι θα σας δώσει καλύτερο αποτέλεσμα!

Τυλίξτε και στερεώστε την κάλτσα πολύ καλά ακριβός πάνω από την γέμιση. Γυρίστε το λαστιχάκι όσες φορές είναι απαραίτητο ώστε να σταθεροποιηθεί.

χειροποίητα κουνελάκια

Προσθέστε πάλι γέμιση ώστε να κάνετε το κεφάλι από το κουνελάκι. Το κεφάλι πρέπει να γίνει πιο μικρό από το σώμα, άρα πρέπει να έχει και λιγότερη γέμιση από το πρώτο στάδιο. Μόλις βάλετε τη γέμιση τυλίξτε το πάλι πολύ καλά και σφιχτά με άλλο ένα λαστιχάκι.

Σε αυτό το σημείο το κουνελάκι σας πρέπει να μοιάζει με την παρακάτω φωτογραφία. Με μεγαλύτερο το κάτω μέρος για το σώμα του (στην πατούσα της κάλτσας), ένα μικρότερο στρογγυλό μέρος για το κεφάλι (περίπου στην φτέρνα), και με ένα αρκετά μεγάλο –άδειο- επάνω μέρος της κάλτσας (για τα αυτάκια).

χειροποίητα κουνελάκια

Για τη μύτη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ροζ χάντρα με τρία μικρά κομμάτια νήματος. Για τα δοντάκια κόψτε ένα τετράγωνο κομματάκι από τη λευκή τσόχα και κάντε μια εγκοπή στο κέντρο. Κολλήστε την χάντρα με τα μουστάκια, τα δοντάκια και τα μάτια επάνω στην κάλτσα.

χειροποίητα κουνελάκια

Κόψτε από την λευκή τσόχα ένα οβάλ σχήμα για την κοιλίτσα.

Απλώστε στο εσωτερικό μέρος του οβάλ σχήματος περιμετρικά και ακτινωτά προς το κέντρο κόλλα. Έπειτα πιέστε την κοιλίτσα να κολλήσει στην κάλτσα.

Πάρτε το λευκό πον πον ή το βαμβάκι, βάλτε επάνω κόλλα και κολλήστε το στο πίσω μέρος του σώματος του κουνελιού. Έτοιμη και η ουρίτσα του.

Κόψτε το πάνω μέρος της κάλτσας (στο κέντρο) σε ημικυκλικό σχήμα, για να δημιουργήσετε τα αυτάκια.

χειροποίητα κουνελάκια

Τέλος δέστε γύρο από το λαιμό του κουνελιού μια κορδελίτσα.

Το κουνελάκι σας είναι έτοιμο!

χειροποίητα κουνελάκια

Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και γίνετε δημιουργικοί!

Μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να κάνετε πολλά χειροποίητα κουνελάκια. Για το κουνελάκι σας μια φίλη, μια μεγάλη παρέα ή μια οικογένεια από μικρότερα και μεγαλύτερα κουνελάκια. Μπορείτε να επιλέξτε κάλτσες σε διάφορα χρώματα και πλέξεις, ώστε να δηλώσετε την μοναδικότητα κάθε ενός. Για πιο καλλιτεχνική άποψη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πολύχρωμες κάλτσες.

χειροποίητα κουνελάκια

χειροποίητα κουνελάκια

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χάντρες, πρόσθετα ματάκια κλπ, μπορείτε να σχεδιάσετε τη φατσούλα του κουνελιού με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε πολύ εύκολα να δημιουργήσετε και άλλα ζωάκια ή χαρακτήρες της φαντασίας σας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!