Γλυκά & Παγωτά
Υγρό κέικ σοκολάτας
Ένα υγρό κέικ σοκολάτας είναι μια εξαιρετική λιχουδιά που μπορείτε να απολαύσετε ανά πάσα στιγμή και γίνετε πολύ εύκολα και γρήγορα!
Από τον Ηλία Σταφυλά | EXLUSIVE CHEF «Le Monde Groupe».
Το υγρό κέικ σοκολάτας είναι ένα γλύκισμα με εξαιρετική γεύση που το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Σας αρέσει η ρευστή σοκολάτα; Τότε πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!!!
Υλικά
150 gr κουβερτούρα
60 γρ. βούτυρο
4 κουταλάκια γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. καστανή ζάχαρη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κρυσταλλική, απλά η γεύση δεν θα είναι τόσο έντονη).
4 αβγά
Εκτέλεση
• Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
• Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και τα αποσύρετε από τη φωτιά, ώστε να κρυώσουν λίγο.
• Χτυπάτε με αυγοδάρτη τα αβγά με την ζάχαρη και προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά.
• Ρίχνετε το μείγμα του αβγού και της ζάχαρης μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και τα ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ ή ένα κουτάλι.
• Μοιράζετε το μείγμα σε έξι ατομικά πυρίμαχα φορμάκια (ή σε φόρμα με θέσεις για muffins).
• Τοποθετείτε τις φόρμες στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά. Το κέικ θα ψηθεί όσο χρειάζεται εξωτερικά και μέσα θα μείνει υγρό και ρευστό.
• Βγάλτε τις φόρμες από τον φούρνο και αφήστε τις λίγο να κρυώσουν.
Μπορείτε να σερβίρετε το υγρό κέικ πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη, με ρευστή σικολάτα (για τους λάτρεις) ή με παγωτό. Με την φόρμα τους ή σε πιάτο!