Ταξίδια & Τουρισμός

Ρέθυμνο, το κρητικό μεγαλείο – αφιέρωμα, δεύτερο μέρος

Συντάκτης  | 

Κρητική Κουζίνα
Η λεγόμενη «κρητική δίαιτα», έχοντας εξασφαλίσει καλή υγεία και μακροβιότητα για τους Κρήτες, αποτελεί αντικείμενο έρευνας για τους επιστήμονες, ενώ θεωρείται δεδομένη η ευεργετική επίδρασή της, με κυρίαρχο στοιχείο της το κρητικό ελαιόλαδο για την αποφυγή των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Όταν βρεθείτε στο νησί μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε ντόπιες λιχουδίες. Η «στάκα», η βραστή γίδα, οι μυζηθρόπιτες, τα ντόπια ντολμαδάκια, οι κολοκυθοκορφάδες, τα άγρια χόρτα και τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά του Λιβυκού, μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους είναι μερικές από τις νοστιμιές που μπορείτε να γευθείτε.
Γλυκά, ξεροτήγανα και πίτες φτιαγμένα με φυσικά γλυκαντικά, μέλι και μούστο, συνθέτουν ένα ταξίδι γεύσεων.

 

Παραλίες
Αν και χειμώνας, δε βλάπτει να ρίξουμε και μία ματιά στις υπέροχες παραλίες του Ρεθύμνου στη βόρια και τη νότια πλευρά του νησιού.

Κεντρική παραλία
Απέραντη η κεντρική αμμουδερή παραλία της πόλης, προσελκύει πλήθος λουόμενων που δεν θέλουν να μετακινηθούν πολύ από τα ξενοδοχεία τους.

Γεροπόταμος
Κάτω από τη γέφυρα Γεροποτάμου, 25 λεπτά απ’ την πόλη θα συναντήσετε τη μικρή αλλά γραφική παραλία που συνδυάζει άμμο και βότσαλα. Είναι αρκετά βαθιά και θέλει προσοχή, ειδικά από όσους δεν ξέρουν καλό κολύμπι.

Επισκοπή-Πετρές
Η παραλίες της Επισκοπής και του Πετρέ είναι αρκετά μεγάλες και είναι κυρίως με ψιλή άμμο. Αρκετά ξενοδοχεία έχουν κτιστεί κοντά στην παραλία αυτή για να εκμεταλλευτούν την ομορφιά της. Επειδή η παραλία έχει μεγάλο μήκος δεν έχουν οργανωθεί όλα τα μέρη όπου υπάρχουν επισκέπτες . Έτσι στα κομμάτια αυτά που υπάρχει οργάνωση είτε λόγω των ξενοδοχείων είτε λόγω της τοπικής αρχής υπάρχουν ναυαγοσώστες για την ασφάλεια των επισκεπτών και ομπρέλες και ξαπλώστρες για ενοικίαση. Επίσης υπάρχουν κάποια beach bars ή εστιατόρια για φαγητό και ποτό.

Τριόπετρα
Το όνομα της πάρθηκε από τις τρεις πέτρες που βγαίνουν από τη θάλασσα μπροστά από την παραλία. Εάν είστε ρομαντικός τύπος, αξίζει μια επίσκεψη, αφού η παραλία είναι γνωστή για το μοναδικό της ηλιοβασίλεμα.

Φαράγγια
Στη Κρήτη υπάρχουν πάνω από 200 φαράγγια, άλλα πιο γνωστά και άλλα όχι. Στο Ρέθυμνο θα συναντήσουμε μικρότερα σε μήκος, πιο βατά, αλλά εξίσου όμορφα φαράγγια. Το πιο γνωστό είναι το Κουρταλιώτικο φαράγγι, μέσα από το οποίο περνάει ο Μεγάλος Ποταμός και καταλήγει στη φοινικόλιμνη της Πρέβελης. Άλλα φαράγγια είναι ο Κοτσιφός, του Πατσού, το Αρκαδιώτικο και το Πρασσανό.

Φοινικόδασος Πρέβελης
Ένα εκπληκτικό φυσικό τοπίο, που το χαρακτηρίζει ο ποταμός που καταλήγει στη θάλασσα και οι δεκάδες φοίνικες που το περιβάλλουν. Η παραλία του Πρέβελη είναι μία από τις πιο όμορφες του νησιού και τόσο οι τουρίστες όσο και οι μόνιμοι κάτοικοι την λατρεύουν και την επισκέπτονται συχνά. Μπορείτε να πάτε οδικώς μέχρι την μονή του Πρέβελη και μετά να κατεβείτε τα σκαλιά που οδηγούν στην παραλία. Επειδή όμως τα σκαλάκια δεν είναι και λίγα –θα χρειαστείτε περίπου 10-15 λεπτά για τη κατάβαση- πολλοί προτιμούν το καραβάκι που φεύγει από τον Πλακιά.
Εάν φτάσετε μέχρι εκεί μην αρκεστείτε μόνο στο μπάνιο, κάντε μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού, υπάρχουν πανέμορφα σημεία με μικρούς καταρράκτες και πλούσια βλάστηση.

Editor: Κατερίνα Π.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *