Σχέσεις

Πως να ξεπεράσεις την πρώην

Συντάκτης  | 

πρώην

6 απλά βήματα για να ξεπεράσεις την πρώην σου, πριν η μνήμη της σου χαλάσει παραπάνω χρόνο από όσο χρειάζεται να χαλάσει.

Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση. Έχουμε χάσει ύπνο, όρεξη, κέφι και χρόνο, περιμένοντας να γυρίσει πίσω η πρώην. Χωρίσατε και σου λείπει. Είναι απόλυτα φυσικό. Σου λείπει εκείνη, η συντροφιά της, οι δραστηριότητες που κάνατε μαζί, ακόμα και οι καυγάδες σας. Σου λείπει η καθημερινότητα με εκείνη.

Όμως ξέρεις πως πρέπει να τα αφήσεις πίσω όλα αυτά, αλλά δυσκολεύεσαι. Όλοι ζοριζόμαστε σε αυτό το σενάριο, όσους χωρισμούς και να έχουμε περάσει. Αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις, ώστε να ξεγελάσεις τον εαυτό σου και να κάνεις την μετάβαση στην νέα σου σελίδα πιο εύκολη.

Κοιμήσου με άλλη γυναίκα

Κάποιες φορές, το πιο απλό είναι και το πιο αποτελεσματικό. Το σεξ με άλλη μπορεί να σε βοηθήσει να ξεφύγεις, να ξεχαστείς, να νιώσεις όμορφα και να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου. Δε θα σε κάνει να την διαγράψεις άμεσα, αλλά θα είναι μια καλή αρχή.

Σε κάθε περίπτωση, θα το απολαύσεις. Μπορεί να το έχεις ξεχάσει, αλλά το σεξ είναι πάντα διαφορετικό όταν είσαι single. Είναι κατά μία έννοια πιο «ελεύθερο». Πιο ξένοιαστο και πιο «πειραματικό». Οπότε, πειραματίσου.

Γύρνα στις παλιές συνήθειες

Ομολογουμένως, όταν είσαι σε σχέση, δεν έχεις χρόνο για όσα έκανες όταν ήσουν μόνος. Είτε αυτό είναι κάποιο σπορ, ένα χόμπυ ή μια άλλη δραστηριότητα, ξεκίνα το πάλι. Γενικά, βρες πράγματα που σε γεμίζουν και άστα να σε γεμίσουν. Από μπάσκετ μέχρι διάβασμα βιβλίου, τίποτα δεν υπάρχει να σε σταματήσει να το κάνεις και πάλι.

Επίσης, ποτέ δεν είναι αργά για ένα καινούριο χόμπι. Αν το επιχειρήσεις, δοκίμασε κάτι active, μιας και θα σε φρεσκάρει τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά.

Θυμήσου τις κακές στιγμές με την πρώην

Η μεγαλύτερη κοτσάνα που έχει ειπωθεί σε ταινίες και μυθιστορήματα είναι το: «να θυμάσαι μόνο τα καλά από τους ανθρώπους». Βλακείες. Ο άνθρωπος που θυμάται το παρελθόν του, είναι ένας πιο έμπειρος άνθρωπος. Κάθε φορά, λοιπόν, που η νοσταλγία για την πρώην σου σε κατακλύζει, σκέψου τις τελευταίες κακές στιγμές σας.

Ακόμα καλύτερα, σκέψου τα πικρά λόγια και τις προσβολές που ανταλλάξατε πριν χωρίσετε. Φέρε στο νου σου όλα αυτά που οδήγησαν τη σχέση σας στην οριστική διάλυση. Και μη διώξεις αυτές τις σκέψεις – άσ’ τες να διώξουν οριστικά την πρώην σου από τις αναμνήσεις σου.

Δώσε περισσότερο χώρο στους φίλους σου

Και δεν εννοούμε μόνο τους κολλητούς σου. Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο εκείνη τη συνάδελφο που σου είχε προτείνει να πάτε σινεμά, ή να ξαναμπείς στην ομάδα του 5Χ5. Ψάξε τη λίστα των επαφών σου ξεψάχνισε το Facebook. Ξεκίνα και πάλι την επικοινωνία με όσους «έχασες» και γνώρισε όσους πιο πολλούς μπορείς.

Απέφυγε να συναντηθείς μαζί της

Θ’ ακούσεις πολλά αν ζητήσεις τη γνώμη των φίλων σου. Ότι είσαι δειλός, ότι είσαι κομπλεξικός, ότι φοβάσαι. Τα πράγματα, όμως, είναι πιο απλά: δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις τίποτα που θα σου χαλάσει τη διάθεση. Αν σε χαλάει η ιδέα και μόνο μιας συνάντησης για να πάρεις πίσω τα πράγματα σου, τότε να μην τη συναντήσεις. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Από τις υπηρεσίες courier μέχρι τους κοινούς φίλους.

Σημαντικό: μην μπεις στη διαδικασία για ασήμαντα πράγματα. Μόνο για αντικείμενα που έχουν πραγματική ή συναισθηματική αξία. Αν ξέχασες μια κρεπιέρα, τότε ώρα για καινούρια κρεπιέρα. Ακόμα και οι χωρισμοί έχουν παράπλευρες απώλειες.

Μην ψάχνεις αφορμές για επικοινωνία

Σταμάτα να ρωτάς τους κοινούς σας φίλους και να την κατασκοπεύεις στα social media. Η σχέση σας έχει τελειώσει και οι σπασμωδικές σου αντιδράσεις δεν πρόκειται να την αναστήσουν. Το μόνο που θα κερδίσεις είναι πολλές νύχτες αγωνίας περιμένοντας κάποια αντίδραση από εκείνη ή αναλογιζόμενος αν κάποιος από τους καινούριους της friends είναι το νέο της αμόρε.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!