Κρέας

Μπουτάκια κοτόπουλου με πικάντικο ντοματόρυζο!

Συντάκτης  | 

O Ηλίας Σταφυλάς – EXLUSIVE CHEF «Le Monde Groupe», μας προτείνει μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή!

 

Υλικά (4 άτομα)
• 8 μπουτάκια κοτόπουλου
• λίγο ελαιόλαδο
• 2 κρεμμύδια
• αλάτι
• πιπέρι
• μπαχάρι τριμμένο
• κανέλα
• 400ml ζωμός κότας
• 400ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
• 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
• κόλιανδρο ψιλοκομμένο
• παρμεζάνα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και ροδίζετε 8 μπουτάκια κοτόπουλου. Βγάζετε το κοτόπουλο σε πιατέλα και το αφήνετε στην άκρη.
Στο ίδιο σκεύος ρίχνετε 2 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε φέτες. Πασπαλίζετε με αλάτι και τα σοτάρετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε 2 κουταλιές του γλυκού κοφτές κανέλα, 2 κουταλιές του γλυκού κοφτές μπαχάρι τριμμένο, 400 ml ζωμό κότας, 400ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το κοτόπουλο και 200 γρ ρύζι μπασμάτι.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και ολοκληρώνετε το ψήσιμο στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Βγάζετε το κοτόπουλο από τον φούρνο και το πασπαλίζετε με δύο χούφτες κόλιανδρο ψιλοκομμένο και το σερβίρετε με παρμεζάνα τριμμένη!

Καλή σας όρεξη!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *