Κρέας

Μοσχάρι γιουβέτσι στον φούρνο

Συντάκτης  | 

Από την Κατερίνα Θεολόγου / Food blogger

ΥΛΙΚΑ:
800 γρ. μοσχάρι κομμένο σε κύβους (μεσαία κομμάτια)
1 πακέτο (500 γρ.) κριθαράκι χονδρό
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
2 ντομάτες φρέσκες περασμένες στον τρίφτη ή ντοματάκια κονκασέ
1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
1 ξυλαράκι κανέλας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε πάνω την κατσαρόλα χωρίς ελαιόλαδο αφού ζεσταθεί καλά. Αφήνουμε το κρέας να ροδίσει πρώτα καλά από τη μία πλευρά και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πλευρές. Αφού ροδίσει καλά από τη μία πλευρά θα παρατηρήσουμε ότι ξεκολλάει πιο εύκολα.

Αφού ροδίσουμε καλά το κρέας, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ξεπλένουμε την κατσαρόλα, τη στεγνώνουμε καλά και τη βάζουμε ξανά στο μάτι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (κρατάμε 3 κ. σούπας για το άλειμμα του πυρίμαχου σκεύους) και ρίχνουμε το κρεμμύδι.

Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και το κρέας και συνεχίζουμε για ένα λεπτό ακόμα.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, το μπαχάρι και το ξύλο κανέλας το οποίο θα αφαιρέσουμε στο τέλος. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει για περίπου 1 ½ ώρα.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε ένα ταψάκι ρίχνουμε το κριθαράκι το οποίο αλείφουμε με το ελαιόλαδο που έχουμε κρατήσει.

Προσθέτουμε το κρέας με τη σάλτσα του από την κατσαρόλα στο ταψί και προσθέτουμε 3-4 ποτήρια ζεστό νερό από τον βραστήρα, να σκεπάζει καλά το κριθαράκι.

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C και ψήνουμε για μισή ώρα. Ελέγχουμε το φαγητό μας γιατί είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί επιπλέον νερό και κατά τη διάρκεια με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε ελαφρά για να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο του ταψιού.

Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί της προτίμησης μας (τυρί φέτα, παρμεζάνα, κεφαλοτύρι).

mednutrition.gr

 

 

Ακολούθησε το Design Magazine στο Facebook

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *