Ποτά

Λικέρ τριαντάφυλλο με κόκκινο κρασί

Συντάκτης  | 

Το ποτό λικέρ, είναι οινοπνευματώδη σπιτικό ποτό με φρούτα. Τα λικέρ για αρκετά χρόνια δεν ήταν στην μόδα. Καθώς περνάνε τα χρόνια, μετά το πέρας ενός γεύματος στα εστιατόρια, το γεύμα κλείνει με ένα κερασμένο λικέρ σφηνάκι. Έτσι ήρθαν πάλι στη μόδα και οι νοικοκυρές επιδίδονται στην παρασκευή τους. 

Από τον akispetretzikis

Υλικά

-Τριαντάφυλλα (μόνο τα πέταλα)

-Κρασί

-Ζάχαρη

-Ροδόνερο

Μέθοδος Εκτέλεσης

(Ευχαριστούμε το μέλος μας Αρετή Παπαδοπούλου για τη συνταγή!)

-Μαδάμε τα τριαντάφυλλα και κρατάμε μόνο τα ροδοπέταλα.

-Πλένουμε πολύ καλά τα πέταλα, τα στραγγίζουμε με τα χέρια μας και τα αφήνουμε αραδιασμένα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει μία πετσέτα ή χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.

-Βάζουμε το κρασί με τη ζάχαρη και το φύλλο της αρμπαρόριζας σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά​ και μόλις λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει να βράζει το σιρόπι, μετά από 2-3 λεπτά δηλαδή, ρίχνουμε τις σταγόνες ροδόνερου και τα ροδοπέταλα.

-Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε μόνο με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει όλο το βράδυ.

-Την άλλη ημέρα βάζουμε ένα μεγάλο σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και περνάμε το λικέρ από σουρωτήρι για να χωρίσουμε το υγρό από τα πέταλα.

-Παίρνουμε τα ροδοπέταλα που χρησιμοποιήσαμε και τα πιέζουμε με τη χούφτα μας να βγάλουν τα υγρά τους.

-Σουρώνουμε το λικέρ περνώντας το από διπλό τούλι και τοποθετούμε χωνί στο οποίο έχουμε βάλει ένα μικρό σουρωτήρι, για να μεταφέρουμε το λικέρ σε καθαρές γυάλινες καράφες.

-Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να ωριμάσει, είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!