Πίτες
Ελαιόπιτα
Και αφού μας έδειξε πως γίνεται το προζύμι, ο Chef μας προτείνει ένα νοστιμότατο σνακ, την ελαιόπιτα.
Υλικά
• Προζύμι
• 6 ποτήρια ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
• Λίγο δυόσμο
• Ένα μικρό κρεμμύδι
• 1 ποτήρι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τις ελιές και τον δυόσμο και το κρεμμύδι. Ακολουθούμε τη διαδικασία αναπιάσματος του προζυμιού, προσθέτοντας το ελαιόλαδο. Βάζουμε στη ζύμη τις ελιές το δυόσμο και το κρεμμύδι.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 35-40 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40-50λεπτά.