Γλυκά & Παγωτά

Βιολογικό κέικ με γκότζι, σμέουρα και κρέμα σοκολάτας

Συντάκτης  | 

Ο κ. Ηλίας Σταφυλάς, EXLUSIVE CHEF «Le Monde Groupe» μας προτείνει: βιολογικό κέικ με γκότζι, σμέουρα και κρέμα σοκολάτας

Για το κέικ
• 200 γρ. ζάχαρη
• 175 γρ. βούτυρο
• 200 γρ. αλεύρι
• 150 γρ. κρέμα γάλακτος
• 2 αυγά
• 1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 κουταλιά γλυκού σόδα
• 40 γρ. κακάο
• 60 γρ. γκότζι
• 60 γρ. σμέουρα

Για τη κρέμα
• 175 γρ. κουβερτούρα
• 125 γρ. κρέμα γάλακτος
• 75 γρ. βούτυρο
• 1 κουταλιά σούπας μέλι
• 300 γρ. αχνή

Εκτέλεση
Κέικ
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τη βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το αλεύρι (κοσκινισμένο), το μπέικιν, το κακάο και τη σόδα. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν και τα υπόλοιπα υλικά. Μοιράζουμε το μίγμα σε 2 φόρμες, 20εκ.
Ψήνουμε τις φόρμες στους 180ο C για 20′. Αφού ψηθούν, τις αφήνουμε τα κρυώσουν.

Κρέμα
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε την κρέμα, λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί, τα αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε το μέλι και τη κρέμα γάλακτος. Τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη αχνή και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα τσέρκι για κέικ, βάζω το ένα κέικ, τη μισή κρέμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο κέικ. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε πάνω και γύρω- γύρω με την υπόλοιπη κρέμα. Διακοσμούμε με ζαχαρωτά λουλούδια και ότι άλλο επιθυμούμε.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *