Γλυκά & Παγωτά
Βασιλόπιτα με καρύδια και σταφίδες
Η βασιλόπιτα είναι το πρώτο γλυκό του έτους και επιβάλετε να κοπεί σε κάθε σπίτι και σε κάθε επαγγελματικό χώρο για να πάει καλά η νέα χρονιά!
Διαβάστε μια πολύ νόστιμη συνταγή για βασιλόπιτα σε κέικ, με καρύδια και σταφίδες.
ΥΛΙΚΑ
• 250 gr φυτικό βούτυρο
• 2 φλ. ζάχαρη
• 1 πακέτο αλεύρι φαρίνα
• 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ
• 6 αυγά
• 2 πορτοκάλια χυμό & ξύσμα
• 1 βανίλια
• 1 φλ. τσαγιού καρύδια
• 1 φλ. τσαγιού σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν. Προσθέτετε το βούτυρο (λιωμένο), τη βανίλια, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνετε σιγά – σιγά το αλεύρι στο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα έως ότου ενοποιηθούν τα υλικά. Διαλύετε το μπέικιν πάουντερ μέσα στο χυμό πορτοκαλιού, τα προσθέτετε στο μείγμα και τα χτυπάτε όλα μαζί για περ. 3 λεπτά.
Αλευρώνετε τα καρύδια και τις σταφίδες, τα προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε με ένα κουτάλι ελαφρά για να πάνε παντού.
Ρίχνετε τη βασιλόπιτα σε βουτυρωμένο ταψί και την ψήνετε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς με αέρα για περίπου 1 ώρα. Την βγάζετε από το φούρνο και όταν κρυώσει λίγο η βασιλόπιτα την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή τη στολίζετε με γιορτινά σχέδια.