Συνταγές
Χταπόδι κρασάτο
O κ. Ηλίας Σταφυλάς, EXLUSIVE CHEF «Le Monde Groupe» προτείνει για σας:
Χταπόδι κρασάτο
Υλικά
• 1 κιλό χταπόδι (καλά χτυπημένο)
• 2 κρεμμύδια
• 1 νεροπότηρο μαύρο κρασί
• μισό κιλό τομάτες ώριμες
• 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
• αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το χταπόδι, το κόβουμε σε ίσα κομματια, το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε πιατέλα. Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το λάδι, όταν κάψει σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν… ξανθό χρώμα. Ρίχνουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καβουρδιστούν τα υλικά για 10’ το πολύ. Σβήνουμε περιχύνοντας τα με το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις τομάτες ψιλοκομένες και ξεφλουδισμένες, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί και να δέσει η σάλτσα του.