Θαλασσινά

Ψάρι φούρνου “A la Speciota”

Συντάκτης  | 

a la speciotaΤα ψάρια στο φούρνο είναι μια ιδανική λύση για γρήγορο μαγείρεμα.
Δοκιμάστε αυτή τη λαχταριστή, καλοκαιρινή συνταγή!

Υλικά
· αλεύρι
· 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
· χυμό 2 λεμονιών
· 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
· 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
· 1 κιλό ψάρια σε φέτες (π.χ. συναγρίδα ή σφυρίδα)
· 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 1 κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες     μαζί με 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
· αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια, τα αλατίζετε, τα περνάτε στο αλεύρι και τα βάζετε στο ταψί. Τα πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και το σκόρδο.
2. Ετοιμάστε την σάλτσα: Αραιώστε τον πελτέ με λίγο νερό, προσθέστε τις μισές ντομάτες (ξεφλουδισμένες και περασμένες από τον τρίφτη), τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
3. Περιχύνετε τις φέτες του ψαριού με τη σάλτσα.
4. Κόβετε τις υπόλοιπες ντομάτες σε ροδέλες και τις βάζετε επάνω στις φέτες του ψαριού.
5. Βάζετε το ταψί στον φούρνο αφού τον προθερμάνετε στους 250 βαθμούς. Αφήνετε το φαγητό να ψηθεί για 20 λεπτά περίπου.

Σερβίρετε τα ψάρια ζεστά αλλά κρύα!

Design your life. Discover our world. Live every moment.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *