Γενικά

Υψώθηκε στη Βουλή η ιταλική σημαία ως ένδειξη συμπαράστασης

Συντάκτης  | 

Η ιταλική σημαία κυματίζει από την Παρασκευή το πρωί μπροστά από το Υπουργείο Εξωτερικών και την Βουλή μαζί με την Ελληνική. Ως ένδειξη συμπαράστασης στον ιταλικό λαό που δοκιμάζετε σκληρά από την πανδημία. Επίσης το κοινοβούλιο θα φωταγωγηθεί με τα χρώματα της Ιταλίας.

Η σημαία της Ιταλίας κυματίζει από σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων, μαζί με αυτές της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης από την Ελλάδα προς τον Ιταλικό λαό που δοκιμάζεται αυτές τις μέρες πολύ σκληρά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Παράλληλα, από το απόγευμα της Παρασκευής και για τρία βράδια, η πρόσοψη του Κοινοβουλίου και θα φωταγωγηθεί, με τα χρώματα του εθνικού συμβόλου της Ιταλίας.

Την Παρασκευή το πρωί, στο υπουργείο Εξωτερικών έγινε και μια συμβολική τελετή. Όπου έγινε η έπαρση της σημαίας της Ελλάδας και της σημαίας της Ιταλίας, με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών. Παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια, του πρεσβευτή της Ιταλίας Εφίσιο Λουίτζι Μάρας (Efisio Luigi Marras) και του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνου Τασούλα.

Η πρωτοβουλία αυτής της συμβολικής κίνησης, έγινε έπειτα από εισήγηση του κ. Δένδια προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Επίσης επεσήμανε, πως η Ελλάδα θέλει να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας από το υπουργείο Εξωτερικών και τη Βουλή των Ελλήνων προς τους Ιταλούς, ενώ το ίδιο θα κάνει τις επόμενες μέρες και προς τους Ισπανούς.

Ο κ. Δένδιας σε επιστολή του προς τον Ιταλό Πρέσβη ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Eccellenza, Amici Italiani,

La nostra storia, il nostro passato comune e la strada che abbiamo fatto insieme ci portano oggi qua, di nuovo insieme. L’uno accanto all’altro per una battaglia ancora, vittoriosa come sempre.

Εξαίρετοι, Ιταλοί  φίλοι,

Η ιστορία μας, το κοινό μας παρελθόν και η πορεία που διανύσαμε μαζί μας φέρνουν σήμερα εδώ, και πάλι μαζί. Τον έναν δίπλα στον άλλον για μία ακόμη μάχη, νικηφόρα όπως πάντα.»

«Λάβαμε σήμερα την πρωτοβουλία, να πραγματοποιήσουμε μία λιτή, σεμνή τελετή σε μία έκφραση αγάπης, συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον ιταλικό λαό. Έναν λαό στενό φίλο της Ελλάδας και ο οποίος δοκιμάζεται όσο κανείς άλλος σήμερα από την πανδημία του κορωνοϊού.»

«Θέλουμε να στείλουμε σήμερα ένα μήνυμα αισιοδοξίας από το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Βουλή των Ελλήνων στους Ιταλούς φίλους μας, όπως θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες και στους Ισπανούς φίλους μας. Σε συνεννόηση με τον Ιταλό ομόλογό μου, κ. Luigi di Maio, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την έμπρακτη συνδρομή μας προς την Ιταλία σ’ αυτήν τη δραματική για όλους μας κατάσταση.

Η Βουλή των Ελλήνων είναι στο πλευρό μας, αναρτά και αυτή την ιταλική σημαία και κατόπιν απόφασης του Προέδρου της Βουλής, του κ. Τασούλα, η Βουλή των Ελλήνων θα φωταγωγηθεί επί τρεις ημέρες με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.

– In questo momento drammatico, la Grecia è al vostro fianco. Siamo con voi. Uniti risorgeremo.

– Σε αυτές τις δραματικές στιγμές, η Ελλάδα είναι δίπλα σας. Είμαστε μαζί σας. Ενωμένοι θα ξανασηκωθούμε.»

Με τη σειρά του ο Efisio Luigi Marras απάντησε:

«Κύριε Υπουργέ, Αγαπητοί φίλοι,

Δεν θα ξεχάσουμε αυτή τη σημαντική συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης που βλέπει τις σημαίες μας ενωμένες.

Μία χειρονομία που αποτελεί έκφραση πένθους για τους πολλούς νεκρούς αλλά και συμπόνοιας για την τραγωδία που ζουν οι συγγενείς τους. Μία χειρονομία που δίνει κουράγιο σε όσους βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου. Και σε όλους αυτούς που παλεύουν για να τους σώσουν.

Σε όσους κάνουν μεγάλες θυσίες για να συνεχίσουν να λειτουργούν στις χώρες μας οι βασικοί τομείς.

Με αυτήν εκφράζονται και οι αρχαίοι και άφθαρτοι δεσμοί που ενώνουν τους δύο λαούς μας.

Σας ευχαριστούμε.

Το να σας νιώσουμε τόσο κοντά μας είναι παρήγορο.

 

Καλώ τους φίλους Έλληνες να ακολουθούν σχολαστικά τις σαφείς άμεσες και συνετές υποδείξεις της κυβέρνησής τους.»

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!