Μαρία Πευκιανάκη Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 
Τρικαλινή Παράδοση
 

Επικαιρότητα

Νέα μελέτη δείχνει πως η γήρανση ποικίλλει από χώρα σε χώρα

Συντάκτης  | 

Νέα μελέτη για τη γήρανση

Νέα μελέτη δείχνει πως η γήρανση ποικίλλει από… χώρα σε χώρα και ανάμεσα από γυναίκες και άντρες. 

Εάν λοιπόν θεωρείτε πως η ηλικία στην ταυτότητά είναι χαρακτηριστικό στοιχείο για την όψης της “γήρανσης” ενός ατόμου, κάνετε μεγάλο λάθος. Νέα μελέτη δείχνει πως η γήρανση ποικίλλει από χώρα σε χώρα και από άντρα σε γυναίκα.

Επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέλυσαν τις αλλαγές γήρανσης στο σώμα του ανθρώπου. Έτσι ανακάλυψαν πως ανάλογα με την περιοχή που γεννιέται και  μεγαλώνει ένας άνθρωπος, μπορεί να διαφέρει δραματικά η όψη του σε σχέση με την ηλικία του. Δηλαδή, μπορεί να είναι 40 ετών και στην όψη του να φαίνεται 30 ή αντίστοιχα να δείχνει 60.

Όμως το συναρπαστικότερο εύρημα της μελέτης είναι ότι η γήρανση ποικίλλει εκτός από χώρα σε χώρα και από ήπειρο σε ήπειρο και ανάλογα με την εθνικότητά. Έτσι, κάποια έθνη γερνούν πολύ πιο γρήγορα, ενώ άλλα φαίνεται να αντιστέκονται στον χρόνο.

Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και εάν ή κατά πόσο σε κάθε χώρα ή περιοχή υπάρχει η συνήθεια περιποίησης του δέρματος. Καθώς υπάρχουν μέρη όπου η περιποίηση ιδιαίτερα του προσώπου, αλλά και του σώματος ενός ανθρώπου υπάρχει στην κουλτούρα τους, ενώ αλλού όχι.

Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το κλήμα. Στις περιοχές όπου κατά τη διάρκεια του χρόνου υπάρχουν πάρα πολλές μέρες με ηλιοφάνεια το δέρμα είναι εντελώς διαφορετικό από τις περιοχές όπου επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Δείτε παρακάτω χαρακτηριστικά παραδείγματα από διάφορες χώρες του κόσμου… και πως δείχνουν (κατά μέσο όρο) οι άντρες ή οι γυναίκες ανάλογα με την ηλικία τους. 

Ιαπωνία

Νέα μελέτη για τη γήρανση

Γαλλία

Νέα μελέτη για τη γήρανση

Ιταλία

Αυστραλία

Νέα μελέτη για τη γήρανση

Καναδάς

Νέα Ζηλανδία

Ηνωμένο Βασίλειο

Νέα μελέτη για τη γήρανση

Μεξικό

Ιράν

ΗΠΑ

Βραζιλία

Κίνα

Ρουάντα

Βιετνάμ

Πολωνία

Αιθιοπία

Ινδονησία

Ρωσία

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το καλό design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά. Discover our world. Live every moment. Design your life.