Γλυκά & Παγωτά

Μαρμελάδα καρπούζι (εύκολη συνταγή)

Συντάκτης  | 

Εάν είστε λάτρεις αυτού του υπέροχου καλοκαιρινού φρούτου και θέλετε να απολαμβάνετε την ιδιαίτερη γεύση του και μετά το καλοκαίρι, κάντε το μαρμελάδα!

Για ένα βαζάκι μαρμελάδα θα χρειαστείτε:

Υλικά
• 900 γρ. καρπούζι (χωρίς τη φλούδα)
• 3 κουτ. Γλυκού ζάχαρη
• 2 πρέζες κανέλα
• χυμό ½ λεμονιού

Χρόνος παρασκευής: περ. 45 λεπτά

Εκτέλεση
Κόψτε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια, ανακατέψτε την κανέλα με τη ζάχαρη (ρίξτε όση κανέλα σας αρέσει).

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με το λεμόνι.

Το φρούτο θα αρχίσει να λιώνει.

Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό.

Βάλτε το να βράσει και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά έως ότου πήξη σαν μαρμελάδα.

Στη συνέχεια τραβήξτε το από το μάτι της κουζίνας.

Βάλτε το στο μπλέντερ και αλέστε το ώστε να γίνει όσο λείο θέλετε.

Ξαναβάλετε το στο μάτι και αφήστε άλλα 5 λεπτά.

Αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει και βάλτε τη στο ψυγείο, διατηρείται φρέσκια για περ. 10 μέρες.

*Εάν αποστειρώσετε καλά το βάζο που θα τοποθετήσετε τη μαρμελάδα και το σφραγίσετε καλά αεροστεγώς, τη μαρμελάδα σας μπορείτε να την απολαύσετε και έπειτα από πάρα πολλές μέρες!

Design your life. Discover our world. Live every moment.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *