Τρικαλινή Παράδοση
 

Κρέας

Κοτόπιτα Γιαννιώτικη

Συντάκτης  | 

Υλικά
Για τη γέμιση
• 1 Κοτόπουλο (βρασμένο με αλατοπίπερο και ξεκοκαλισμένο).  
• 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά.  
• ¼ κεφαλοτύρι τριμμένο.  
• Αλάτι και πιπέρι μαύρο.
• Βούτυρο.
• Ελαιόλαδο.
• Ζωμός από κοτόπουλο.
•1 φλιτζάνι του καφέ γάλα εβαπορέ.


Για τη ζύμη

• ¾ κιλ. αλεύρι σκληρό.
• Αλάτι.
• Νερό, όσο πάρει για να γίνει μαλακή.
• 1 ½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο.

Εκτέλεση
Ζυμώστε καλά τα υλικά της ζύμης έτσι ώστε να γίνει η ζύμη εύπλαστη και μαλακή χωρίς όμως να κολλάει στα χέρια. Μοιράστε τη σε τρία ίσα μέρη και αφήστε την ένα τέταρτο για να ηρεμίσει.
Ανοίξτε με το ένα κομμάτι ένα φύλλο και απλώστε το στο ταψί χωρίς να το λαδώσετε. Βάλτε το για λίγα λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο με δυνατή φωτιά έτσι ώστε να ροδίσει και να ξεραθεί. Βγάλτε το από το φούρνο και σπάστε το σε πολλά κομμάτια. Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το κρέας, το κεφαλοτύρι, τα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι όσο θέλετε, λίγο βούτυρο και τα κομμάτια του θρυμματισμένου φύλλου. Ρίξτε λίγο ζωμό κότας ίσα να τραβήξουν τα κομμάτια του φύλλου και να μαλακώσουν. Ανοίξτε το 2ο φύλλο και στρώστε το σε ένα ταψί καλά λαδωμένο, από πάνω ρίξτε τη γέμιση, σκεπάστε το με το 3ο φύλλο. Με ένα πινέλο λαδώστε πολύ καλά όλο το φύλο από πάνω και τέλος απλώστε και το γάλα σε όλη την επιφάνεια της πίτας. Ψήστε την έως ότου ροδίσει στους 200 βαθμούς.

 Πρόταση
– Αντί για κοτόπουλο, μπορείτε να βάλετε 2 κιλά αρνί ψαχνό αφού πρώτα το βράσετε καλά και το ξεκοκαλίσετε.

– Μπορείτε να σερβίρετε σε κομμάτια συνοδευμένα με βραστά λαχανικά.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το καλό design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά. Discover our world. Live every moment. Design your life.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.