Μαρία Πευκιανάκη Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 
Τρικαλινή Παράδοση
 

Επικαιρότητα

Καιρός: Η κακοκαιρία «σαρώνει» τη χώρα

Συντάκτης  | 

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες. Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ο καιρός έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις και έπληξε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Η ποσότητα νερού που έχει πέσει, δημιούργησε εκατοντάδες προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το κέντρο δέχθηκε 20 κλήσεις. Η Υπηρεσία χρειάστηκε να προχωρήσει σε οκτώ αντλήσεις υδάτων στα Φλογητά και στα Νέα Πλάγια.

Παράλληλα, δύο γυναίκες εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους, σε γέφυρα στην επαρχιακή οδό από Τριγλία για Νέα Πλάγια. Όταν αυτό καλύφθηκε από νερό και χρειάστηκε η επέμβαση πυροσβεστών προκειμένου να απεγκλωβιστούν.

Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την οδήγησή τους.

Προβλήματα στα νησιά του Ιονίου πελάγους και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, τη Λευκάδα και τη Ζάκυνθο προκάλεσε το βαρομετρικό που έπληξε τα δυτικότερα τμήματα της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περιορισμένες κλήσεις για πτώσεις δέντρων στην Κέρκυρα και μία άντληση υδάτων στην Αχαράβη.

Η βροχή, πάντως, που έπεσε στα νησιά του Ιονίου ήταν δυνατή, ενώ ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν και σήμερα τις ίδιες περιοχές, σε μεγαλύτερη ακτίνα.

cnn

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το καλό design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά.