Τρικαλινή Παράδοση
 
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον κορωνοϊό

Beauty Tips

Η σωστή σειρά περιποίησης προσώπου και μικρά μυστικά μακιγιάζ

Συντάκτης  | 

Η αισθητικός Ελένη Γιαταγάνα μας εξηγεί ποια είναι η σωστή σειρά περιποίησης του προσώπου μας και μας προτείνει κάποια μικρά μυστικά για το μακιγιάζ!

Η σωστή σειρά περιποίησης προσώπου, για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας νεανική, καθαρή και λαμπερή, εσείς ξέρετε ποια είναι;

Η αισθητικός Ελένη Γιαταγάνα μας εξηγεί γιατί είναι σημαντικό να ακολουθούμε μερικά πολύ απλά αλλά σημαντικά βήματα, για την ομορφιά μας!

Όπως λέει: “Το δέρμα μας (που δυστυχώς από αρκετές γυναίκες παραμελείτε), είναι ένα από τα σημαντικότερα ζωτικά όργανα στο ανθρώπινο σώμα. Κάνοντας τη σωστή περιποίηση, εκτός το ότι το διατηρούμε υγιές, έχουμε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και στο μακιγιάζ!

      Συναντήσαμε την αισθητικό της Dior κυρία Ελένη Γιαταγάνα, στα Hondos Center Τρικάλων. Η Ελένη Γιαταγάνα σπούδασε ειδικός  εφαρμογών και αισθητικός στο ΤΕΙ Αθηνών.

           Στη συνάντησή μας, μας μίλησε για τη σωστή σειρά περιποίησης που πρέπει να ακολουθήσουμε στο πρόσωπό μας και μας είπε κάποια “μυστικά” σχετικά με το μακιγιάζ! Επίσης μας σύστησε την νέα συλλογή μακιγιάζ της Dior για το Φθινόπωρο.

Η ΣΩΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ποια είναι η σωστή σειρά περιποίησης του προσώπου μας;

Ελένη Γιαταγάνα: Η σωστή σειρά περιποίησης ξεκινάει με ένα serum. Το serum  αναζωογονεί το δέρμα μας και ενισχύει την αποτελεσματικότητα της περιποίησης που θα ακολουθήσει. Συνεχίζουμε με την κρέμα προσώπου. Μπορεί να είναι ημέρας (με αντηλιακό) ή νυκτός (ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας). Φυσικά δεν παραλείπουμε την κρέμα ματιών, ανάλογα με τις ανάγκες μας επίσης.

Πώς μπορούν να φύγουν οι κύκλοι κάτω από τα μάτια;

Ελένη Γιαταγάνα: Η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι πιο λεπτή. Με τα λιγότερα κύτταρα και την λιγότερη προστασία. Έτσι, πρέπει να χρησιμοποιούμαι καθημερινά μια κρέμα ματιών κατά της κούρασης, των οιδημάτων και των μαύρων κύκλων. Ιδιαίτερα όταν στο σημείο υπάρχει πρόβλημα!

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Dior Cruise 2020 makeup

Τι είναι το μακιγιάζ;

Ελένη Γιαταγάνα: Το μακιγιάζ είναι μια ωδή στη δημιουργία και στο χρώμα!

Το μακιγιάζ ουσιαστικά, είναι η χρήση καλλυντικών προϊόντων στα χείλη, στα μάγουλα, στα μάτια κ.τ.λ. Με αυτά προσπαθούμε να τονίσουμε περισσότερο τη γυναικεία ομορφιά. Με το μακιγιάζ αναδεικνύουμε τα χαρακτηριστικά και τα χρώματα του δέρματος του προσώπου ακόμη περισσότερο. Όμως σε ιδιαίτερες περιπτώσεις μπορούν να δημιουργηθούν και «πίνακες ζωγραφικής»!

Ποια είναι τα βασικά προϊόντα του μακιγιάζ;

Ε.Γ: Τα βασικά προϊόντα για το μακιγιάζ μας είναι:

  • Make up/ Foundation: για να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο χρώμα στην επιδερμίδα.
  • Concealer (Κονσίλερ): για την κάλυψη και εξουδετέρωση των μαύρων κύκλων και κάθε ατέλειας.
  • Πούδρα: Για την σταθεροποίηση του foundation, την απορρόφηση της λιπαρότητας και την ακόμη καλύτερη ανάδειξη του χρώματος της επιδερμίδας.

Για παράδειγμα: Η Glow Powder Bronze, δημιουργεί μια δροσερή και ηλιοκαμένη όψη. Η Luminial έχει ελαφριά υφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ιριδίζουσες χρωστικές.

  • Blush / Ρουζ: για να τονίσουμε τα ζυγοματικά.
  • Σκιές ματιών και μάσκαρα: για να τονίσουμε και να αναδείξουμε την περιοχή των ματιών.
  • Μολύβι χειλιών, κραγιόν, lip gloss: για να τονίσουμε το χρώμα και το σχήμα των χειλιών μας.

Η πούδρα σταθεροποιεί το make up ή έχει και άλλα πλεονεκτήματα;

Ε.Γ: Έχει και άλλα πλεονεκτήματα, θα τονίσω δύο…

1) Χαρίζει άψογο οπτικό αποτέλεσμα, καθώς βελτιώνει την υφή του δέρματος.

2) Τοποθετείτε σε μεγαλύτερη πλούσια ποσότητα κάτω από τα μάτια, κατά την εφαρμογή της σκιάς ματιών. Με ευτόν τον τρόπο, εμποδίζεται η προσκόλληση σωματιδίων χρωστικών (σκιών) που χρησιμοποιούμε. Σε αυτή την περίπτωση μετά την εφαρμογή του μακιγιάζ απομακρύνουμαι την πούδρα με το πινέλο.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να εφαρμόσουμε την πούδρα;

Ε.Γ: Αρχίζουμε να την απλώνουμε με το πινέλο από το κέντρο του προσώπου προς το περίγραμμα του προσώπου. Με κινήσεις προς τα έξω και προς τα κάτω.

Πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσουμε αυτή τη σειρά; Ποιος είναι ο λόγος;

Ε.Γ. : Οι λόγοι είναι δύο:

1) Για να εστιάσουμε περισσότερο στη ζώνη Τ του προσώπου, η οποία γυαλίζει.

2) Για να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της τριχοφυΐας και να εξασφαλίσουμε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.