Ζυμαρικά & Ζύμες

Προζύμι

Συντάκτης  | 

Ποιος από εμάς δε τρελαίνεται για ζεστό, λαχταριστό ψωμί με προζύμι; O κ. Ηλίας Σταφυλάς, EXLUSIVE CHEF «Le Monde Groupe» μας μαθαίνει πώς να φτιάξουμε προζύμι μόνοι μας.

Υλικά
• Αλεύρι
• ½ με 1 κούπα ζεστό νερό
• Αλάτι
• 1 ματσάκι βασιλικό

Εκτέλεση
Η διαδικασία ξεκινά μια μέρα πριν. Την προηγούμενη μέρα βάζουμε στο νερό με τον βασιλικό, ώστε να αρωματιστεί. Το στραγγίζουμε και παίρνουμε το νερό.
Βάζουμε σε μπολ 2 χούφτες αλεύρι, το αλάτι και το ζεστό νερό. Ανακατεύουμε να γίνει απαλό, σκεπάζουμε με πετσέτα και την επομένη βάζουμε λίγο ακόμα νερό χλιαρό και μια χούφτα αλεύρι ακόμη. Ξαναζυμώνουμε και το αφήνουμε, κάνουμε το ίδιο άλλες 2-3 φορές. Σε 3 με 4 μέρες είναι έτοιμο, φουσκώνει και κάνει πολλές τρυπίτσες στο εσωτερικό του. Το αφήνουμε 4 μέρες να ωριμάσει.
Όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε το βάζουμε απ΄το βράδυ στο μπολ με ζεστό νερό και ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Κάνουμε το ανάπιασμα, προσθέτουμε αλεύρι ώσπου να γίνει πηχτός χυλός, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και την επομένη το ζυμώνουμε.
Tip: αυτή η διαδικασία γίνεται μία φορά. Όταν λοιπόν κάνουμε το ανάπιασμα, κρατάμε μια ποσότητα για την επόμενη φορά που θέλουμε να ζυμώσουμε και ούτω καθ’ εξής.

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *