Γλυκά & Παγωτά
Παγωτό βανίλια, εύκολα φτιαγμένο
Η κα Ευτυχία προτείνει:
Υλικά
• 250 γραμμ. σαντιγί
• 400 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
• 410 γραμμ. γάλα εβαπορέ
• 1 (ή 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας) βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει. Προσθέτουμε λίγο-λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ το ζαχαρούχο γάλα, μέχρι να γίνει μια παχιά κρέμα.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το εβαπορέ χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.
Σε περίπτωση που δεν έχουμε παγωτομηχανή, παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5΄, σε δυνατή ταχύτητα. Επαναλαμβάνουμε για 3-4 φόρες ακόμα. Παγώνουμε στην κατάψυξη.