Διατροφή
Αλάτι Ιμαλαΐων – Τι είναι και τι κάνει;
Το Αλάτι Ιμαλαΐων είναι πέτρωμα των Ιμαλαΐων. Ανέγγιχτο από πολλές από τις τοξίνες και τους ρύπους που διαποτίζουν το αλάτι των ωκεανών, αγνό και καθαρό εδώ και εκατομμύρια χρόνια.
Ωριμάζει κάτω από έντονη τεκτονική πίεση, δημιουργώντας ένα… περιβάλλον μηδενικής έκθεσης σε τοξίνες και ακαθαρσίες τα τελευταία 250 εκατομμύρια χρόνια. Περιέχει τα ίδια 84 μέταλλα και στοιχεία που βρίσκονται και στο ανθρώπινο σώμα. Αποθηκεύει δονητική ενέργεια που οφείλεται στη μοναδική κυτταρική δομή του. Τα μέταλλα που περιέχει είναι σε κολλοειδή μορφή, που σημαίνει ότι είναι πολύ μικρά και έτσι απορροφούνται εύκολα από τα ανθρώπινα κύτταρά.
Η χρήση αλατιού Ιμαλαΐων αντί του κοινού, μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική υγεία και την ευημερία.
Γιατί να το χρησιμοποιούμε???
Τι καλό κάνει:
• Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
• Συμβάλει στην υγιή λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος
• Αναζωογονεί τα κύτταρα
• Ενυδατώνει το δέρμα
• Ελέγχει και ρυθμίζει τα επίπεδα του νερού στο σώμα καταπολεμώντας την κατακράτηση υγρών και τα οιδήματα
• Αυξάνει την λίμπιντο
• Συμβάλει στην καλή υγεία των αγγείων και την κυκλοφορία του αίματος
• Παρέχει σταθερή ισορροπία στο pH των κύτταρων, συμπεριλαμβανομένων και των εγκεφαλικών
• Βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων των τροφίμων στο εσωτερικό του εντερικού σωλήνα
• Δυναμώνει τα οστά
• Καταπολεμά τα σημάδια της γήρανσης
• Ρυθμίζει την πίεση
• Απομακρύνει τις τοξίνες
• Μειώνει τις διαταραχές του ύπνου
• Ομαλοποιεί την πέψη.
• Μειώνει τις μυϊκές κράμπες
• Εμποδίζει την κυτταρίτιδα
• Μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης ρευματισμών και αρθρίτιδας
• Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης πέτρας των νεφρών και της χολής
Ποιες οι διαφορές του με το θαλασσινό αλάτι;
Το Κοινό Ιωδιούχο Επιτραπέζιο Αλάτι είναι κατά βάση χημικά επεξεργασμένο.
Το αλάτι είναι αναγκαίο, αλλά μπορεί να γίνει επικίνδυνο σε αυτή τη μορφή.
Το κοινό επιτραπέζιο αλάτι περιέχει χημικές ουσίες, ακόμα και ζάχαρη! Αποτελείται από χλωριούχο νάτριο κατά 97,5% και 2,5% από χημικές ουσίες όπως το ιώδιο, τη ζάχαρη, κ.α.
Ξηραίνεται σε μεγαλύτερη θερμοκρασία από 650 ° Κελσίου, μια διαδικασία η οποία καταστρέφει πολλές από τις φυσικές χημικές του δομές
Το αλάτι που υπάρχει στα περισσότερα σπίτια, εστιατόρια και τα επεξεργασμένα τρόφιμα δεν έχει θρεπτική αξία και ευεργετικά ιχνοστοιχεία. Η επεξεργασία το μετατρέπεται σε μια αφύσικη μορφή αλατιού για το ανθρώπινο σώμα, το οποίο το βλέπει στην πραγματικότητα ως ένα τοξικό εισβολέα! Επειδή το σώμα δεν μπορεί να το αποβάλει με φυσικό τρόπο, μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή των ιστών, κατακράτηση υγρών και υψηλή αρτηριακή πίεση.
Για να μεταβολίσει το σώμα το χημικά επιτραπέζιο αλάτι, θα πρέπει να χάσει τεράστια ποσά ενέργειας για να κρατήσει στο σώμα, την ισορροπία των υγρών. Αυτό δημιουργεί ένα βάρος για τον οργανισμό, γιατί στην προσπάθεια του να εξουδετερώσει το αφύσικο χλωριούχο νάτριο, απομακρύνει το νερό από τα άλλα κύτταρα.
Οι μελέτες δείχνουν ότι, για κάθε γραμμάριο αλάτι που ο οργανισμός δεν μπορεί να επεξεργαστεί, το σώμα σας θα χρησιμοποιήσει πάνω από είκοσι φορές το ποσό του κυτταρικού νερού για να το εξουδετερώσει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κυτταρίτιδα, ρευματισμούς, αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα, καθώς και πέτρα των νεφρών και της χοληδόχου κύστης.
Το αλάτι Ιμαλαΐων χρησιμοποιείται επίσης…
Ως διακοσμητικό πέτρωμα κατασκευών, λόγω του ιδιαίτερα όμορφου
χρώματος του και της ημιδιάφανης όψης του
Ως φωτιστικό και ρεσό
Ως gourmet πλάκα μαγειρέματος καθώς αφήνει το φαγητό να απορροφήσει
τα άλατά του και να αποκτήσει μια ιδιαίτερη γεύση.
Editor: Χριστιάνα Π./«Πηγή Υγείας»