Συνταγές
Χυλοπίτες με λουκάνικο και πράσο
Και ποιος δεν αγαπάει τις χυλοπίτες; Να μη μιλήσω για τα πράσα ούτε για τα λουκάνικα. Φαντάσου τι θα γίνει αν αυτά τα τρία βρεθούν στο ίδιο πιάτο. Γεύση, νοστιμιά και παράδοση σε ένα πιάτο. Πάμε να το φτιάξουμε.
Υλικά:
• 300 γρ. χυλοπίτες
• 1 πράσο
• 1 χωριάτικο λουκάνικο
• 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
• 1 κόκκινη πιπεριά
• Διάφορα τυριά τριμμένα (π.χ. μετσοβόνε και μετσοβάνα)
• Αλάτι και πιπέρι
• Ρίγανη
• Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα πράσα και την πιπεριά. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και βάζουμε μέσα τις πιπεριές και τα πράσα για να σοταριστούν. Κόβουμε σε ροδέλες και το χωριάτικο λουκάνικο. Ανακατεύουμε και παράλληλα βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και περιμένουμε να βράσει. Μόλις βράσει βάζουμε μέσα τις χυλοπίτες. Μόλις βράσουν, τις στραγγίζουμε και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα λουκάνικα και τα πράσα. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το αλάτι με το πιπέρι. Ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τα τριμμένα τυριά.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!