Μαρία Πευκιανάκη Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 
Τρικαλινή Παράδοση
 

Πρόσωπα

Χρήστος Νέζος

Συντάκτης  | 

xristos-nezosΟ Χρίστος Νέζος επισκέφτηκε τα Τρίκαλα για το Street Food Festival, από όπου έκανε ζωντανή μετάδοση του event στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με τη Φαίη Σκορδά. Όμως επισκέφτηκε και το Περτούλι Τρικάλων όπου με το τηλεοπτικό συνεργείο έκαναν γυρίσματα. Η Χρύσα Παπά τον συνάντησε στο φρούριο των Τρικάλων και εκ μέρους του Design Magazine τον ρώτησε για την επίσκεψη στην πόλη και το νέο του βιβλίο!

Χρύσα Π.: Κύριε Νέζο καλώς ήρθατε στα Τρίκαλα! Τα τελευταία χρόνια επισκέπτεστε συχνά στην πόλη μας;
Χρίστος Νέζος: Ναι, τα τελευταία 7-8 χρόνια επισκέπτομαι συχνά την πόλη των Τρικάλων. Από την πρώτη φορά που ήρθα ενθουσιάστηκα με αυτή την πόλη!

 

Χρύσα Π.: Ποιος είναι ο λόγος που μας επισκεφτήκατε αυτή τη φορά;
Χ. Νέζος: Ήρθα την Παρασκευή 10/5 και ο λόγος που ήρθα ήταν επειδή έκανα «ζωντανή» μετάδοση στην εκπομπή «Πρωινό» με τη Φαίη Σκορδά, για το Φεστιβάλ Street-food στα Τρίκαλα. Δεν επισκέπτομαι την πόλης σας μόνο για το Μύλο των Ξωτικών…!

Χρύσα Π.: Δεν σας έχω δει σε άλλα φεστιβάλ Street-food. Αυτό σημαίνει ότι παρουσιάσατε το  φεστιβάλ των Τρικάλων λόγο της αγάπης σας για την πόλη;
Χ. Νέζος: Δεν είναι μόνο η αγάπη μου για την πόλη σας! Τα Τρίκαλα ως πόλη της καινοτομίας και στο Street-food φεστιβάλ είναι μία ξεχωριστή εμπειρία. Η συμμετοχή των παιδιών των μεταναστών, που φιλοξενεί η πόλη των Τρικάλων, με το δικό τους περίπτερο Street-food, όπου πουλούσαν αραβικά φαλαφέλ (το διάσημο αραβικό φαγητό), ήταν πολύ συγκινητική για εμένα, έτσι ώστε να αναδείξω το Φεστιβάλ Street-food στα Τρίκαλα.

xristos-nezos

Χρύσα Π.: Έχετε γράψει ένα βιβλίο μαγειρικής, με τίτλο: «Μαγειρεύοντας στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες». Πώς και ασχοληθήκατε με τον τομέα της μαγειρικής;
Χ. Νέζος: Όπως οι περισσότεροι Έλληνες έτσι και εγώ, θέλησα να ασχοληθώ με αυτό το αντικείμενο. Όπως θα γνωρίζετε άλλωστε, οποιοδήποτε πρόβλημα κι αν έχεις το ξεχνάς με το φαγητό και τη μαγειρική.

Χρύσα Π.: Το βιβλίο σας έχει κάτι διαφορετικό σχετικά με άλλα βιβλία μαγειρικής;
Χ. Νέζος: Διαβάζοντας το «Μαγειρεύοντας στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες», μαθαίνεις την ιστορία αυτών των νησιών. Δεν είναι μόνο ένα βιβλίο μαγειρικής. Είναι ένα βιβλίο που εστιάζει στα ταξίδια, τις γεύσεις καθώς και στις εικόνες των Κυκλάδων!

Χρύσα Π.: Σίγουρα όλη η ομάδα του Design θα διαβάσει το βιβλίο με στόχο να μας ταξιδέψει στα όμορφα μέρη και να πάρουμε ιδέες ώστε να γευτούμε τις συνταγές που μας προτείνετε!
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που μου διαθέσατε και εύχομαι καλοτάξιδο και καλή επιτυχία στο βιβλίο σας!
Χ. Νέζος: Εγώ σας ευχαριστώ, χάρικα πολύ που σας γνώρισα και ελπίζω να ξαναβρεθούμε στο μέλλον!

xristos-nezos

Design Magazine Team

Ακολούθησε το Design Magazine στο Facebook

Design your life. Discover our world. Live every moment.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.