Συνταγές

Χαλβάς Φαρσάλων

Συντάκτης  | 

Χαλβάς ΦαρσάλωνΥλικά
1 κιλό ζάχαρη
1/2 κιλό νισεστέ
5 ποτήρια νερό
1 ποτήρι βούτυρο
1 φλιτζάνι άσπρα άψητα αμύγδαλα
Κανέλα
Φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 700 γρ. ζάχαρη και τη λιώνουμε μέχρι να καραμελώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νισεστέ με τα υπόλοιπα 300 γρ. ζάχαρη και μισή κουταλιά της σούπας κανέλα….

Ρίχνουμε το νερό στο μείγμα με το νισεστέ, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το νισεστέ και το ρίχνουμε στην καραμελωμένη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά σε σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Ταυτόχρονα, σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνοντας και τα αμύγδαλα να πάρουν χρώμα.

Όταν έχει πήξει ο χαλβάς που τον ανακατεύουμε συνέχεια, ρίχνουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ξεκολλάει ο χαλβάς από τα τοιχώματα.

Απλώνουμε αμέσως το χαλβά ζεστό σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τον βάζουμε στο φούρνο μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα στην επιφάνειά του.

Μόλις τον βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με κανέλα.

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου από πάνω στο τέλος και τον αφήνουμε να κρυώσει πριν τον σερβίρουμε.

 

 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *