Συνταγές

Tips & συμβουλές για την τέλεια μακαρονάδα

Συντάκτης  | 

ΜακαρονάδαΟι μακαρονάδες εδώ στην Ελλάδα είναι η αδυναμία μας. Τις μαγειρεύουμε πολύ και μάλιστα με πολλές και διαφορετικές παραλλαγές.

Τι γίνεται όμως όταν μας λείπουν κάποια μικρά μυστικά για να κάνουμε τη μακαρονάδα μας ακόμη πιο τέλεια; Μην ανησυχείς, σε αυτό το άρθρο μπορείς να βρεις τα πάντα για τα μακαρόνια.

• Για σωστό μαγείρεμα μακαρονιών θα πρέπει να βράσεις τα ζυμαρικά σου σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό. 1 λίτρο νερού για κάθε 100 γρ. ζυμαρικών.

• Ρίξε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι σε 5 λίτρα στο νερό που θα βράσεις 1 πακέτο μακαρόνια. Αυτό σημαίνει περίπου μισό κουταλάκι αλάτι για κάθε λίτρο νερό. Για ακόμα πιο έντονη γεύση μπορείς να βάλεις και μια ακόμα κουταλιά στα 5 λίτρα αλλά όχι παραπάνω.

• Αν βάλεις αλάτι πριν βράσει το νερό καθυστερείς το βρασμό για κάτι λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

• Αν δε θέλεις να σου κολλήσουν τα μακαρόνια ανακάτευε συχνά.

• Τα μακαρόνια σου πρέπει να είναι al dente. Σαφώς αυτό είναι θέμα γούστου αλλά τα al dente είναι τα αυθεντικά, ιταλικά ζυμαρικά.

• Η προσθήκη λαδιού στο νερό που βράζει δε βοηθάει και τόσο πολύ στο να μην κολλάνε τα μακαρόνια όπως πολύ συχνά ακούγεται. Το πιο σημαντικό που κάνει το λάδι αν το βάλεις στην κατσαρόλα πριν τα μακαρόνια είναι πως σταματάει το άφρισμα που πολλές φορές δημιουργείται.

• Αν θέλεις να μην κολλάνε τα μακαρόνια βάλε άφθονο νερό (όπως σου προτείναμε παραπάνω) και λάδι ή βούτυρο αφού τα βγάλεις από τη φωτιά.

• Βάλε λάδι ή βούτυρο στα μακαρόνια σου σε ένα μπολ ή στην κατσαρόλα. Όχι μέσα στο σουρωτήρι γιατί είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί ειδικά αν είναι πλαστικό.

• Δεν πετάμε το νερό από τα μακαρόνια. Χρησιμοποιούμε λίγο από αυτό όταν ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα ή το μπολ.

• Ανακάτευε με ξύλινη κουτάλα και όχι με μεταλλική γιατί ρίχνει τη θερμοκρασία του βρασμού.

• Για τα πάντα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα! Αν θέλεις πιο γρήγορο και πιο οικονομικό αποτέλεσμα με λιγότερο ρεύμα μπορείς να αφήσεις κάποιους κανόνες στο πλάι. Π.χ. να βράσεις σε μικρότερη θερμοκρασία με καπάκι ή σε λιγότερο νερό και ας λασπώσουν λιγάκι.

• ΜΗΝ βάζεις νερό για να ξεπλύνεις τα μακαρόνια. Η μόνη περίπτωση που θα πρέπει να γίνει αυτό είναι αν τα ξέχασες και έχουν βράσει υπερβολικά τα μακαρόνια και θέλεις να σταματήσεις το βρασμό.

• Πριν πετάξεις το νερό που έβρασες τα μακαρόνια κράτα 1 κούπα από αυτό για να προσθέσεις στη σάλτσα καθώς το άμυλο που περιέχει θα τη δέσει τέλεια.

• Ανακάτεψε κατευθείαν τα μακαρόνια με τη σάλτσα και μη βάζεις στο πιάτο πρώτα τα μακαρόνια και μετά τη σάλτσα.

• Τα μακαρόνια είναι χαμηλά σε περιεκτικότητα λιπών και δεν περιέχουν χοληστερίνη.

• Τα ζυμαρικά περιέχουν φώσφορο και μαγνήσιο, είναι πλούσια σε βιταμίνες Β και Ε και φυτικές ίνες.

• Τα ζυμαρικά βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες.

• Ο εγκέφαλος συνθέτει ευκολότερα την ορμόνη που ελέγχει την διάθεση δρώντας ως αντικαταθλιπτικό, όταν η διατροφή βασίζεται σε υδατάνθρακες.

• Προτίμησε ζυμαρικά ολικής αλέσεως στην καθημερινή σου διατροφή, καθώς έχουν έως και διπλάσια ποσότητα φυτικών ινών.

• Τα ζυμαρικά βρίσκονται στη βάση της διατροφικής μας πυραμίδας.

Πηγή: bletsas.gr

 

 

 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *