Τρικαλινή Παράδοση
 
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον κορωνοϊό

Πρόσωπα

Virginie Viard, η νέα διευθύντρια του οίκου Chanel

Συντάκτης  | 

Viriginie ViardH Virginie Viard, διάδοχος του Karl Lagerfeld στον οίκο Chanel είναι το πρόσωπο των ημερών που μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Έχει αναλάβει την ευθύνη να συνεχίσει το έργο του θρυλικού Karl Lagerfeld και να κρατήσει ζωντανή την κληρονομιά που άφησε πίσω του.

H Virginie Viard ήταν για πάρα πολλά χρόνια το… δεξί χέρι του Karl Lagerfeld, αλλά εκείνος όταν τον ρωτούσαν έλεγε “είναι και το δεξί και αριστερό μου χέρι ταυτόχρονα!”. Για τον κόσμο της μόδας δεν έκανε εντύπωση η θέση που ανέλαβε, αφού τον Οκτώβριο του 2018 εμφανίστηκε στο Spring/Summer ’19 Show της Chanel, δίπλα στην πανύψηλη Vittoria Ceretti και έκανε την καθιερωμένη υπόκλιση αντί του Lagerfeld, o οποίος είχε ήδη αρχίσει να αισθάνεται αδύναμος. Μια κίνηση που έδειξε ποιος θα αναλάμβανε τα ηνία όταν εκείνος θα έφευγε από τη ζωή.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζουμε για τη γαλλίδα Viard;
Ξεκίνησε ως ενδυματολόγος σε ταινίες και σε θεατρικές παραστάσεις και λέγεται ότι στον Karl Lagerfeld τη σύστησε ο Πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό! Δούλεψε μαζί του για πάνω από 30 χρόνια, ξεκινώντας σαν ασκούμενη το 1987, 4 χρόνια αφότου ο Lagerfeld έγινε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του brand. Τον ακολούθησε στον οίκο Chloe το 1992 όπου δούλεψε για 5 χρόνια και επέστρεψε στη Chanel αναλαμβάνοντας θέση που αφορούσε στις haute couture συλλογές.

Καταγόμενη από τη Γαλλία από οικογένεια του χώρου της μόδας, μίας και οι παππούδες της επεξεργαζόντουσαν μετάξι, ήταν λογικό να ασχοληθεί και η ίδια με αυτό.
«Ζωντανεύω τις συλλογές μαζί με τους ανθρώπους του ατελιέ και τους Métiers d’Art οίκους, βασιζόμενη στα σκίτσα του Karl.Συντονίζω τις ομάδες, επικοινωνώ με τους προμηθευτές και επιλέγω τα υφάσματα. Έπειτα, κάνω τα fittings μαζί με τον Karl. Μόλις παραλάβω τα σκίτσα του, η διαδικασία ξεκινάει. Προσπαθώ να τον κρατάω ευχαριστημένο αλλά και να τον εκπλήσσω. Την τελευταία λέξη την έχει πάντα εκείνος», είχε δηλώσει η ίδια σε συνέντευξη της στη “The Telegraph”.

Design Magazine Team

Design your life. Discover our world. Live every moment.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.